Universitari

Notes. Font: Romel Eliseo (flickr.com)

news-iconNotícia > Ambiental

Deu anys publicant consells ambientals per a la vida diària des de la universitat

Com utilitzar la impressora per estalviar tinta i paper, idees per fer regals sense diners, netejar sense embrutar l'entorn... Els ecoconsells de la UB donen eines i recursos per dotar de major sostenibilitat les pràctiques quotidianes.

Voluntari Creu Roja

news-iconRecurs > Formació

Universitat i ONG, treball en xarxa

Moltes ONG tenen grups propis dins les universitats o col·laboren amb aquestes institucions per la cooperació al desenvolupament, la formació, el voluntariat i les campanyes de conscienciació. Aquestes sinèrgies afavoreixen l’intercanvi de coneixements i la materialització de propostes concretes.

test image

news-iconNotícia > General

Investigadors de la Universitat de Girona creen una eina per valorar situacions de risc en infants i adolescents

Aquest sistema permet fer un seguiment dels casos i millorar la prevenció dels maltractaments infantils.

Igualtat de gènere

news-iconRecurs > Formació

Dona i universitat

La batalla per la igualtat de gènere també es lliura a la universitat, on dones, col·lectius i entitats reivindiquen aquest dret bàsic.

test image

news-iconNotícia > General

Dissenya la imatge per a la Campanya del Dia mundial de la lluita contra la sida!

Vols ajudar a promoure la sexualitat saludable i a prevenir la transmissió del VIH? Doncs participa al concurs que organitza la Fundació Autònoma Solidària i presenta un disseny original per a que es converteixi en la imatge de la campanya del Dia mundial de la lluita contra la sida!

test image

news-iconNotícia > General

La FAS ha fet un LipDub per acabar el curs!

Tota la gent que fa possible la Fundació Autònoma Solidària ha gravat un LipDub amb la cançó a “A cada pas” de Gossos amb la idea de transmetre els valors d’aquesta entitat i tancar el curs d’una forma divertida.

test image

news-iconNotícia > Social

Voluntariat d’estiu a la FAS!

Si tens ganes de fer un voluntariat aquest estiu la Fundació Autònoma Solidària (FAS) t’ofereix aquesta oportunitat.

test image

news-iconNotícia > Cultural

Exposició “El patrimoni històric de Tlemcén” a la UAB

El vestíbul de la Facultat de Filosofia i Lletres acull aquesta exposició, que deriva del projecte de cooperació entre el departament de Prehistòria de la UAB i la Universitat de Tlemcén (Algèria).

test image

news-iconNotícia > General

Setmana Universitària Solidària per l'esclerosi múltiple

La Fundació GAEM (grup d’afectats d’esclerosi múltiple) impulsa la Setmana Universitària Solidària per l’escleriosi múltiple.

Xarxes socials

news-iconRecurs > Formació

Associacionisme universitari i noves tecnologies

En aquest recurs fem un repàs de les eines que tenen a l'abast les entitats a través d'Internet per desenvolupar millor la seva activitat i adaptar-se al context actual marcat per la web 2.0. Ens fixem concretament en el món de l'associacionisme universitari.

test image

news-iconNotícia > Ambiental

Setmana de lluita agroecològica a l’Hortet de l’Autònoma

En motiu de la commemoració del dia Internacional de la Lluita Camperola, l’Hortet de l’Autònoma celebra la 3e edició de la Setmana de lluita agoecològica.

test image

news-iconNotícia > Formació

VI Setmana de la Cooperació a la UAB: Àfrica, reptes d’avui

De l’11 al 15 d’abril la Fundació Autònoma Solidària (FAS) organitza la seva sisena setmana solidària, enguany centrada en els reptes per al desenvolupament del continent Africà.

Assemblea a la UAB

news-iconRecurs > Formació

La participació estudiantil a la universitat

Anar a la universitat va més enllà d’estudiar per aconseguir un títol d’educació superior. La comunitat universitària és molt àmplia i en ella hi participen diferents actors: estudiants, professorat, personal d’administració i serveis i membres de l’equip de govern. Els estudiants són els més nombrosos i tenen diferents formes d’organitzar-se i mobilitzar-se per fer sentir la seva veu i, si s’escau, per representar la resta de l’estudiantat als òrgans rectors de les universitats catalanes.

test image

news-iconNotícia > Social

La Fundació Marianao, candidata a rebre la Creu de Sant Jordi

Més d’un centenar d’institucions i d’entitats de Sant Boi i d’arreu de Catalunya s’han sumat a la campanya perquè la Fundació Marianao sigui candidata a rebre la Creu de Sant Jordi 2011. El Ple Municipal de Sant Boi de Llobregat també s´ha sumat aquesta passada setmana de forma unànime a aquesta proposta.

test image

news-iconNotícia > Social

Cinefòrum del documental “Tierra de Mujeres” a Brians I

Els voluntaris de Justícia de la Fundació Autònoma Solidària de la UAB (FAS) organitzen el dia 3 de març un cinefòrum del documental “Tierra de Mujeres” al centre penitenciari de Brians I.

test image

news-iconNotícia > Formació

II Jornada d’Actualització sobre Multiculturalitat i Salut de la UdL

A partir de febrer comença el període d’inscripció a aquesta jornada que es farà 16 de maig i que està organitzada per diverses institucions de Lleida, entre elles l'Oficina de Cooperació i Voluntariat de la Universitat de Lleida (UdL).

test image

news-iconNotícia > Internacional

5ª edició de les Jornades “Visions d’Amèrica Llatina, recursos naturals: riquesa o espoliació?”

El Centre de Cooperació al Desenvolupament de la Universitat Rovira i Virgili (URV Solidària) organitza la cinquena edició d’aquestes jornades que pretenen mostrar diferents enfocaments sobre la realitat de l’Amèrica Llatina, des de la colonització fins al moment actual.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Ets universitari? Fes un voluntariat internacional!

Cada vegada més, l’estudiantat de les universitats catalanes té més opcions de poder fer llargues estades en altres països. Aquesta mobilitat pot venir motivada per diversos factors, com voler cursar part dels estudis a l’estranger o voler participar en un servei de voluntariat i cooperació.