Finançament
F Pere Tarrés

Premis Montserrat Roig 2019

L’Ajuntament de Barcelona organitza la segona edició dels Premis Montserrat Roig que tenen l’objectiu de valorar el periodisme social de qualitat i d’investigació en l’àmbit del benestar a Barcelona.

Convocant: 
Ajuntament de Barcelona
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimecres, 2 January, 2019
Termini convocatòria: 
09/01/2019 fins 31/01/2019
Àmbit: 
Comunicació
Tipus: 
Premi
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Local

Aquests premis són els hereus dels premis del Consell Municipal de benestar social als mitjans de comunicació, que van ser creats l’any 1993.

Es vol donar visibilitat i reconeixement a la tasca periodística perquè Barcelona es converteixi en una ciutat de drets i oportunitats per a tothom.

Els premis compten amb quatre categories diferents: periodisme social, comunicació social, promoció de la investigació en l’àmbit del benestar social a Barcelona i premi especial del jurat.

Els criteris de valoració dels treballs presentats seran la qualitat periodística i narrativa, l’equilibri de recursos disponibles i el seu resultat final i l’esforç en la investigació pròpia amb pluralitat i contrast de fonts.

També es valorarà el tractament contextualitzat i la sensibilització social, l’enfocament original i l’ús d’una terminologia que reflecteixi la realitat incidint en el respecte a la dignitat de les persones.

El jurat està presidit per Laia Ortiz, tinenta d’alcaldia de drets socials de l’Ajuntament de Barcelona. El membres vocals del jurat són professionals del sector com Àgueda Bañón, directora de comunicació de l’Ajuntament de Barcelona, Òscar Velasco, cap de comunicació de la Creu Roja a Barcelona o Neus Bonet Bagant, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El jurat atorgarà un premi de 8.000€ per a les categories de periodisme social, comunicació social i promoció a la investigació periodística.

A partir del 9 de gener i fins el 31 de gener, es podrà omplir el formulari d’inscripció a la web dels premis.