Finançament
F Pere Tarrés

Primera convocatòria dels premis ENERINVEST

La Plataforma ENERINVEST convoca la primera edició d'aquests premis que volen reconèixer actuacions innovadores per al finançament de projectes d'energia sostenible a l’Estat espanyol.

Convocant: 
Plataforma ENERINVEST
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimecres, 20 Juny, 2018
Termini convocatòria: 
20/06/2018 fins 21/09/2018
Àmbit: 
Medi ambient
Tipus: 
Premi
Tipus de finançament: 
Privat
Àmbit geogràfic: 
Estatal

Objectius

  • Reconèixer i incentivar la recerca d’alternatives financeres i models de negoci que hagin fet possible executar inversions en energies renovables i eficiència energètica, tant des del sector públic com des de les empreses.
  • Premiar i ajudar a identificar les entitats bancàries i financeres que han optat per oferir nous esquemes de finançament i ampliar els seus serveis de suport econòmic i d’assessorament a persones emprenedores en projectes d’energia sostenible, adaptant-se així a les necessitats especials d’aquests sectors.
  • Informar i orientar els potencials inversors i promotors en energia sostenible, mostrant casos d’èxit que es puguin replicar i millorar els propers anys, per a aconseguir objectius globals d’estalvi en l’ús de l’energia i de reducció d’emissions de CO2 al territori espanyol.

Categories

  • Categoria 1: Projectes d’energia sostenible en el sector públic.

Es premiarà la millor actuació per a la promoció de l’energia sostenible que hagi implementat una formula o model de negoci innovador en el seu finançament, executat en el sector públic.

  • Categoria 2: Projectes d’energia sostenible en el sector privat.

Es premiarà el millor projecte o actuació en energia sostenible que hagi implementat una formula o model de negoci innovador en el seu finançament, executat en el sector privat.

  • Categoria 3: Mecanismes de finançament innovadors d’aplicació a projectes d’energia sostenible.

Es reconeixerà el millor mecanisme o formula de finançament innovadora d’aplicació a projectes d’energia sostenible, posada en marxa des d’una entitat financera o d’inversió.