Finançament
F Pere Tarrés

Subvencions per a actuacions de recuperació de riberes amb acords de custòdia fluvial 2018

L'Agència Catalana de l'Aigua convoca subvencions per a la realització d'actuacions de recuperació de riberes i d'actuacions en zones humides amb l'objecte de millorar el seu estat ecològic, que es realitzin al districte de conca fluvial de Catalunya.

Convocant: 
Generalitat de Catalunya. Departament de Territori i Sostenibilitat. Agència Catalana de l'Aigua
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimarts, 27 Març, 2018
Termini convocatòria: 
28/03/2018 fins 28/05/2018
Àmbit: 
Medi ambient
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Nacional

Qui hi pot optar?

Les administracions i les associacions, fundacions i altres entitats sense afany de lucre que formin part de la Xarxa de Custòdia del Territori, les entitats inscrites al Registre d'Entitats de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, i les entitats sense ànim de lucre que tinguin entre els seus objectius la recuperació o conservació d'ecosistemes fluvials o zones humides.

Actuacions objecte de subvenció

  1. Control i eradicació d'espècies invasores presents en les riberes o en les zones humides.
  2. Eliminació de runes i/o andròmines.
  3. Plantacions d'espècies herbàcies, arbustives i/o arbòries de les comunitats pròpies de ribera i de les zones humides.
  4. Actuacions de tipus geomorfològic que tinguin una incidència positiva sobre la dinàmica fluvial o la dinàmica i l'ecologia de les zones humides.
  5. Actuacions per a la recuperació d'hàbitats fluvials o hàbitats propis de les zones humides tals com reobertura de braços secundaris, creació de zones de laminació i altres actuacions similars adreçades a contribuir a la millora de l'estat de les masses d'aigua associades.
  6. Millora de la connectivitat longitudinal i/o transversal mitjançant la permeabilització o retirada de barreres o altres estructures.
  7. Actuacions per a l'eliminació d'altres pressions a les riberes i les zones humides que impliquin una millora en l'estat ecològic.
  8. Actuacions de manteniment i/o condicionament d'actuacions de recuperació de riberes o de millora de l'estat ecològic en zones humides realitzades en el passat, i que requereixin una nova intervenció per mantenir el bon estat o per assolir de nou aquests objectius, si aquests s'han deteriorat.