Subvencions al foment de la cultura religiosa en la societat catalana 2017

El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge convoca subvencions per a actuacions destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana, promoure el diàleg interreligiós com a eina per a la convivència i difondre la realitat i l'actualitat religiosa.

Convocant: Generalitat de Catalunya. Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge

Data de publicació: 28/04/2017

Termini: 02/05/2017 - 22/05/2017

Contingut:

Actuacions subvencionables

 1. Activitats en forma d'exposicions, congressos, jornades, cicles de conferències i seminaris destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana.
 2. Actuacions de conservació, preservació i difusió, per part d'entitats religioses o culturals directament relacionades, del patrimoni literari o documental de temàtica religiosa.
 3. Activitats que fomentin el diàleg i la bona relació entre comunitats o grups religiosos i el seu entorn social i cultural.
 4. Activitats de diàleg ecumènic o interreligiós pròpiament dit (convivència, reflexions conjuntes o accions conjuntes), diàleg entre una determinada fe i la cultura catalana i occidental actual i/o diàleg entre ateisme o agnosticisme i religió o fe.
 5. Activitats que representin una aportació a favor del reconeixement i el respecte dels drets humans en el marc de les diferents confessions amb presència a Catalunya.
 6. Activitats d'entitats religioses, o directament relacionades, que donin a conèixer Catalunya internacionalment.
 7. Activitats de difusió de la realitat religiosa a Catalunya, així com de l'obra social de cadascuna de les confessions religioses i de la funció de la religió com a factor de cohesió social.
 8. Actuacions dels mitjans de comunicació, inclosos els digitals, destinades a difondre la realitat i l'actualitat de les diverses religions presents a Catalunya.
 9. Actuacions destinades al foment de la llibertat religiosa i la denúncia de la persecució i discriminació per motius religiosos.
 10. Actuacions religioses d'integració, col·laboració i promoció que fomentin la llengua catalana.

Àmbit:
 • Cultura i esports

Tipus: Subvenció

Públic/Privat: Públic

Àmbit geogràfic: Nacional

Bases