Finançament
F Pere Tarrés

Subvencions a projectes singulars, la Xarxa d'Ateneus Cooperatius i projectes aracoop, per al foment de l'economia social i del cooperativisme 2018

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies convoca subvencions a projectes singulars, la Xarxa d'Ateneus Cooperatius i projectes aracoop, per al foment de l'economia social i del cooperativisme.

Convocant: 
Generalitat de Catalunya. Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimarts, 9 Octubre, 2018
Termini convocatòria: 
10/10/2018 fins 31/10/2018
Àmbit: 
Altres
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Nacional

Línies i projectes objecte de subvenció

  • Línia 1. Projectes singulars de promoció de l'economia social i la creació de cooperatives i societats laborals. Es consideren projectes singulars els projectes integrals dirigits a fomentar la reactivació econòmica, la competitivitat de l'economia i dinamitzar l'ocupació a través de la creació de nous projectes empresarials o empreses, noves línies de negoci, nous mercats, aprofitant oportunitats estratègiques del mateix sector d'activitat, o del territori, i que permetin reactivar l'economia social.
  • Línia 2. Xarxa d'Ateneus Cooperatius. Els projectes que es presentin dins la línia 2 tenen per objectiu la creació o continuïtat del servei i espai d'atenció, amb la denominació d'ateneu cooperatiu, com a nom comú per a tots els territoris, que doni cobertura a una demarcació territorial i sigui un punt de referència pel que fa a l'economia cooperativa i les societats laborals.
  • Línia 3. Projectes aracoop, per donar suport a la continuïtat dels projectes que tenen un enfocament transversal i de suport a la Xarxa d'Ateneus Cooperatius, així com les accions de foment de l'ocupació i de creació de cooperatives i societats laborals. Els projectes d'aquesta línia de subvenció tenen per objecte ampliar el foment de l'economia social, enfortir el seu posicionament en els diversos àmbits i renovar la visibilitat en el conjunt de la societat, amb la integració dels diferents actors socials i econòmics.
  • Línia 4. Coordinació, promoció i difusió de projectes d'economia social i cooperativa. Les actuacions han d'estar orientades tant a posar en valor i visibilitzar les actuacions dels ateneus cooperatius, dels projectes singulars i dels projectes aracoop d'aquesta Ordre com a coordinar i reportar les diverses actuacions amb l'equip de la Subdirecció General d'Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives.