La diversitat afectiva, sexual i de gènere, en una nova formació per a entitats juvenils

F Pere Tarrés
Pots pintura LGTBI Font: Ajuntament de Valdemoro
S’impartiran sessions teòriques de la mà d’entitats especialitzades i, a més, es faran activitats pràctiques.
Escriure primer pla Font: Pixabay
S’impartiran sessions teòriques de la mà d’entitats especialitzades i, a més, es faran activitats pràctiques.

La diversitat afectiva, sexual i de gènere, en una nova formació per a entitats juvenils

F Pere Tarrés

Resum: 

Les sessions aportaran els coneixements necessaris per a què les entitats apliquin els conceptes d’inclusió en el seu pla de treball.

La segona edició de la formació en perspectiva LGTBI+ per a entitats juvenils que s’organitza des del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) ja està en marxa. A partir del proper mes de novembre tindran lloc les sessions d’aquest curs que s’impartirà a l’Espai Jove la Fontana. La formació abordarà la diversitat afectiva, sexual i de gènere des d’un punt de vista feminista i queer, amb l’objectiu que totes les entitats tinguin els coneixements necessaris per aplicar els conceptes d’inclusió al seu pla de treball.

S’impartiran sessions teòriques de la mà d’entitats especialitzades en la temàtica i, a més, es faran activitats pràctiques per aplicar a la realitat allò que s’ha aprés. La formació pretén crear una comunicació i un ambient còmodes per a totes les persones independentment de les seves condicions, després que des del CJB s’hagin pogut identificar mancances en perspectiva LGBTI+ tant en l’organització com en les activitats que duen a terme les entitats membres. Les inscripcions estaran obertes fins el 4 de novembre a través d’aquest formulari.

  • Sessió 1. Introducció al marc conceptual. 8 de novembre. 18.00 hores.

L’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut exposarà les qüestions mèdiques que afecten les persones LGBTI+, i desmentirà els posicionaments biologistes o essencialistes contra les orientacions i identitats diverses.

  • Sessió 2. Les identitats LGBTI+, els espais i la interseccionalitat. 15 de novembre. 18.00 hores.

Des del Consell de la Joventut de Barcelona s’ensenyarà a aplicar la perspectiva interseccional en totes les seves activitats. S‘hi analitzaran les relacions de poder s’estableixen amb l’entorn.

  • Sessió 3. Què fem davant una agressió LGBTIfòbica? 23 de novembre. 18.00 hores.

L’Observatori Contra l’Homofòbia exposarà el seu recull anual d’agressions i explicarà com protocol·litzar les agressions a una entitat o a un acte públic.

  • Sessió 4. Aturem el bullying i l’assetjament entre menors. 29 de novembre. 18.00 hores.

L’Associació CONEXUS d’atenció, formació i investigació psicosocials està especialitzada en casos d’assetjament escolar i ensenyarà a gestionar i prevenir situacions d’assetjament entre joves i menors.

Afegeix un comentari nou