En marxa el projecte 'Innovació Tercer Sector.cat'

F Pere Tarrés

En marxa el projecte 'Innovació Tercer Sector.cat'

F Pere Tarrés

Resum: 

Impulsat per la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, permetrà fer visibles exemples de bones pràctiques dins de l’àmbit de la innovació en les entitats.

La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya impulsa el projecte 'Innovació Tercer Sector.cat' per donar a conèixer exemples de bones pràctiques dins l'àmbit de la innovació en les entitats de les federacions de la Taula del Tercer Sector. L’objectiu d’aquest projecte és fomentar la innovació dins del tercer sector social mitjançant experiències d'innovació centrades en el model d’atenció social.

Les iniciatives d’innovació en entitats socials que es mostraran i divulgaran són aquelles que, per mitjà del desenvolupament i l’execució d’idees creatives -en forma de nous serveis, productes o models de gestió- permeten atendre necessitats socials no cobertes o bé insuficientment satisfetes, dels principals usuaris de l’entitat. D’aquesta manera, cada mes, la Taula del Tercer Sector publicarà una vídeo-càpsula de 2 minuts de durada explicant un projecte innovador.

En aquest primer any, la iniciativa estarà en fase de proves i les federacions han de fer arribar directament les seves propostes. Així, la Taula acabarà reproduint i difonent els vídeos amb la màxima representació dels diversos àmbits que constitueixen les federacions que formen part d’aquesta institució. Per aquest motiu, des de la Taula del Terces Sector es recomana que es prioritzin aquelles iniciatives que compleixin els següents requisits:

  • ser recents
  • trobar-se actualment en funcionament
  • evidenciar l’impacte positiu en relació a l’objectiu plantejat
  • mostrar capacitat d’implantació i d’escalabilitat en d’altres entitats
  • tenir sostenibilitat econòmica

Des de la Taula es preveu que, a mitjà termini, totes les entitats podran presentar les seves proposicions a partir d’unes bases i un formulari, sempre que les mateixes federacions comprovin la bona acollida del projectes.

Més informació

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou