L'equitat de gènere comença a les aules dels instituts

F Pere Tarrés
 Font: Fundació Guné
El projecte reflexiona a l’entorn de les causes estructurals que provoquen la violència de gènere. Foto: Fundació Guné
 Font: Fundació Guné
L'alumnat serà l’encarregat d’activar consciències a partir de l’elaboració d'una campanya de sensibilització a les xarxes socials i d'una exposició. Foto: Fundació Guné

L'equitat de gènere comença a les aules dels instituts

F Pere Tarrés

Resum: 

El projecte pretén crear una comunitat activa i compromesa en les relacions d'equitat entre dones i homes.

La Fundació Guné ha posat en marxa aquest curs ‘Recreem el món - Fent camí cap a l'equitat de gènere’, un projecte que reflexiona a l’entorn de les causes estructurals que provoquen la violència de gènere, qüestionant-se quins hàbits i actituds perpetuen les desigualtats per elaborar una sèrie de serveis per sensibilitzar el seu entorn social. Hi formen l'Institut Miquel Taradell i l'Institut Dr. Puigvert de Barcelona i el treball es realitza amb l’alumnat de 4t. d’ESO.

L'objectiu és aconseguir crear una comunitat activa i compromesa en les relacions d'equitat entre dones i homes. Mitjançant les eines d’expressió de les arts plàstiques i visuals, el projecte pretén contribuir a l’erradicació de les violències de gènere. Per aconseguir la transformació al seu entorn, l'alumnat serà l’encarregat d’activar consciències a partir de l’elaboració d'una campanya de sensibilització a les xarxes socials i d'una exposició a l'institut i a un centre del barri.

L'activitat està adaptada a una visió estructural de les opressions, tant de gènere com també de classe, origen, orientació sexual i religió. Es farà una lectura múltiple d’aquestes, evidenciant que es manifestes de forma simultània i que estan regulades per l’heteropatriarcat, el dispositiu binari que regula les relacions socials a partir de les característiques assignades als diferents gèneres. En aquesta línia, es posarà èmfasi en plantejar les problemàtiques generals i les realitats socials de les persones participants.

Afegeix un comentari nou