Nexes organitza un curs per fomentar la cultura de pau, adreçat al professorat

L’associació Nexes organitza el curs: "Israel i Palestina: un exemple per treballar els conflictes actuals i la cultura de pau a l’aula", adreçat al professorat i que persegueix l'objectiu d'ajudar a fomentar a les aules els drets humans i la cultura de pau. El curs tindrà lloc de dijous 8 de juliol a dimecres 14 de juliol, de 9:00 a 15:00 hores, a la Facultat de Geografia i Història de la UB.

Els objectius d'aquest curs són els següents:

  • Fomentar la introducció de l’educació per la pau i les metodologies participatives en el currículum ordinari.
  • Donar a conèixer als docents els recursos i experiències pedagògiques que ofereixen diferents entitats, ONG i altres col·lectius per treballar a l’aula els drets humans, la cultura de pau i alguns conflictes actuals.
  • Potenciar la utilització i el treball a l’aula dels canals informatius alternatius que ofereixen les noves tecnologies per contrastar les informacions dels canals habituals i desenvolupar l’esperit crític de l’alumnat.
  • Facilitar un espai de debat i creació de nous recursos i activitats pel professorat.
     

Participaran com a docents l’activista palestí Issa Ismail, del moviment Youth Against Settlements d’Hebron (Cisjordània), i de Marcelo Weksler, professor israelià, membre i conseller pedagògic de diverses entitats i organismes com La Escuelita, Alternative Information Center (AIC), Reu-Sadaka o la Comissió d’Assessors Internacionals del Fons Diakonia per l’Orient Mitjà.

El curs s’ofereix dins del catàleg de cursos del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, i compta amb el reconeixement del Pla de Formació Permanent del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou