Recull de Màsters i Postgraus sobre Gestió d'Entitats

Logotips de diferents centres docents

Recull de Màsters i Postgraus sobre Gestió d'Entitats

Resum: 

Voleu formar-vos professionalment en la gestió d'entitats? Per orientar-vos en la oferta formativa existent durant el curs 2010-11, en aquesta notícia hi trobareu un recull de màsters i postgraus impartits per diferents centres docents en l’àmbit de la gestió i la direcció d’entitats.

Abans de l’arribada de l’estiu és el moment de planificar i escollir els màsters i postgraus que volem dur a terme durant el següent curs acadèmic. Les preinscripcions s’obren els mesos de juny - juliol i les matriculacions es tanquen els mesos de setembre - octubre.

La diferència entre un màster i un postgrau

La principal diferència entre un postgrau i un màster és el número d'hores i per tant el número de crèdits ECTS que valen, el màsters tenen una durada més llarga que pot anar d'un a dos anys acadèmics, mentre el postgrau acostuma a ser semestral.

Postgrau en Animació Social i Desenvolupament Comunitari: Gestió de Projectes

Organitzat per: Fundació Idec – Universitat Pompeu Fabra

Objectiu:

 • Aprofundir en les modernes tècniques d'intervenció social al voltant de la cultura, sense deixar de banda el coneixement de les eines d'interpretació de les noves problemàtiques socials.

Postgrau en direcció i gestió d’organitzacions no lucratives i d’economia social

Organitzat per : Fundació Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull

Objectius:

 • Aprendre eines pràctiques que han de servir per capacitar per a l'exercici de les funcions directives i gerencials en les organitzacions no lucratives que compten amb voluntaris dins dels seus recursos humans.
 • Desenvolupar habilitats directives aplicades a la direcció d'organitzacions no lucratives, xarxes, equips de treball, projectes...
 • Saber analitzar, avaluar i desenvolupar un model de gestió orientat a satisfer les necessitats dels usuaris.
 • Adquirir els coneixements i competències necessàries per a la implementació d'un sistema de gestió basat en la direcció estratègica

Postgrau en Economia Cooperativa

Organitzat per: IGOP - Universitat Autònoma de Barcelona

Aquest postgrau és un projecte compartit per la UAB-IGOP i APOSTA, Escola de Cooperativisme.

Objectius:

 • Dotar als participants d’una àmplia base (tant teòrica com pràctica) sobre l’economia social i el cooperativisme en particular, des de les seves diferents vessants i sectors.
 • Estimular el coneixement i el creixement de l’Economia Social i dels seus agents vinculats. Conèixer les eines que disposen les empreses d'economia social, per el seu millor desenvolupament empresarial.
 • Facilitar el coneixement de l'empresa cooperativa en totes les seves dimensions, partint dels aspectes més de fons (finalitats i culturals) com a nivell legal i fiscal.
 • Donar d'eines als participants per analitzar i millorar la gestió de cooperatives i altres empreses d'economia social en totes les seves dimensions: estratègica, organitzativa, de gestió, financera, fiscal, legal i comptable.
 • Preparar els participants per a l'elaboració d'estudis i investigacions sobre l'economia cooperativa i social.
 • Generar un programa de casos específics a partir de les experiències analitzades i que permetin construir itineraris d'aprenentatge sorgits del propi sector.

Màster en direcció d’Associacions i Fundacions

Organitzat per :Universitat de Barcelona

Objectius:

 • Adquirir una formació imprescindible per exercir com a professional en la gestió directiva en l'àmbit de les entitats sense ànim de lucre: fundacions i associacions.
 • Cobrir una demanda cada vegada més alta de professionals en la gestió de fundacions i associacions.

Màster en Economia Social i Direcció d'Entitats no lucratives:

Organitzat per : CIES - Universitat de Barcelona

Objectius:

 • Facilitar tècniques de gestió empresarial als dirigents de les empreses socials, que actuen en el camp dels serveis a les persones i d'atenció als col.lectius socials, vinculades a les àrees de sanitat, educació, cultura i serveis socials.
 • Impartir una formació integral de continguts, habilitats i valors als responsables de la gestió empresarial d'associacions, fundacions, ONG, cooperatives, societats laborals i empreses en general que es constitueixin amb un objectiu social.
 • El MES s'erigeix com el Màster de l'Empresa Social contribuint a la professionalització del sector.

Direcció i gestió d'organitzacions no governamentals

Organitzat per: ESADE - La Caixa per formació

 • Desenvolupar les habilitats de gestió de les persones amb responsabilitat directiva a les ong del nostre país perquè puguin formular els programes i les actuacions amb un grau més alt d’eficàcia i eficiència.
 • Contribuir a crear una cultura que afavoreixi la millora de la gestió interna entre les persones amb responsabilitats directives a les ong, fomentant l’aprenentatge continuat i l’intercanvi d’experiències entre els participants.
 • Fomentar la capacitat de lideratge dels responsables de les ong perquè siguin promotors de la innovació i el canvi a les seves organitzacions, tenint sempre presents els valors i les actituds que defensen les ong.


Afegeix un comentari nou