Un curs aborda mites, èxits i fracassos de les polítiques migratòries i els models d'integració

Fundació Solidaritat UB
Curs Immigració: mites, èxits i fracassos Font: Fundació Solidaritat UB
El curs abordarà les polítiques migratòries i els models d’integració social.
Curs Immigració: mites, èxits i fracassos Font: Fundació Solidaritat UB
Hi participen tres docents de la UB, Saïd El Kadaoui i Hugo Marzá.
Curs Immigració: mites, èxits i fracassos Font: Fundació Solidaritat UB
La formació tindrà lloc dimarts i dijous del 5 al 19 d’abril a L'Hospitalet.

Un curs aborda mites, èxits i fracassos de les polítiques migratòries i els models d'integració

Fundació Solidaritat UB

Resum: 

Es tracta d’una formació oberta a tots els públics, que tindrà lloc els dimarts i dijous del 5 al 19 d'abril de 2018, de 18 a 21 h, a l’Aula de Drets Humans de L’Hospitalet.

"És suficient l’educació per cohesionar una societat cada vegada més diversa? Quin paper té la immigració en la reproducció del sistema econòmic actual? Com desfem o evitem que es perpetuïn els clixés? De qui en són culpa".

Són preguntes que es plantejaran al curs Immigració: mites, èxits i fracassos, que, arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils (perpetrats per un grup de nois immigrants de segona generació), proposa estudiar el possible desarrelament de la població filla i néta d’immigrants i replantejar si l'ascensor social funciona realment per a aquests col·lectius.

'La identitat polifònica de l'adolescent migrant' és el títol de la primera sessió del curs, en què el psicòleg i escriptor Saïd El Kadaoui (autor de Cartes al meu fill (2011) i Límites y Fronteras (2008)) analitzarà el procés identitari, en què conviuen la identitat de fet, la reivindicada i la prescrita. La segona sessió, impartida pel catedràtic de Ciències Polítiques i de l'Administració Joan Anton Mellón (UB), abordarà com les relacions entre diferents grups ètnics poden manifestar-se segons paràmetres de convivència, coexistència o enfrontament, i quines causes fan atractius els idearis d'odi i/o totalitaris.

En la tercera sessió, Carme Panchón (UB), professora titular de Pedagogia de la Inadaptació Social i directora adjunta de l'ICE-IDP, parlarà de les bases d'una educació inclusiva, una educació pel canvi personal i la transformació social.

Immigració i economia serà el binomi de la quarta sessió, a càrrec del professor d'Economia Mundial Xavier Martí (UB i Fundació Blanquerna), qui tractarà el paper que les migracions internacionals tenen en les dinàmiques d’acumulació de capital global, i com les polítiques nacionals afavoreixen o limiten aquestes dinàmiques. Per acabar, en l’última sessió del curs, el responsable del servei d'acollida de l'Ajuntament de l'Hospitalet, Hugo Marzá, explicarà el servei de primera acollida municipal i els diferents recursos destinats a la integració de les persones nouvingudes.

La formació, que tindrà lloc els dimarts i dijous del 5 al 19 d'abril de 2018, de 18 a 21 hores, a l’Aula de Drets Humans de L’Hospitalet (c/ Josep Mª de Sagarra núm. 29 – 08901 L’Hospitalet), està organitzada per l’Espai de Progrés Tres Quarts per Cinc Quarts (Club UNESCO de L’Hospitalet) i la Fundació Solidaritat UB. Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet, L’Hospitalet pels Drets Humans, la Universitat de Barcelona i la Fundació Món-3. El preu del curs són 30 euros (15 euros per a persones aturades i sòcies de les entitats organitzadores).

Informació i inscripcions:

Fundació Món-3 (Facultat d’Economia i Empresa): 934024325; mon-3@pangea.org

Afegeix un comentari nou