VI Setmana de la Cooperació a la UAB: Àfrica, reptes d’avui

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:

VI Setmana de la Cooperació a la UAB: Àfrica, reptes d’avui

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

De l’11 al 15 d’abril la Fundació Autònoma Solidària (FAS) organitza la seva sisena setmana solidària, enguany centrada en els reptes per al desenvolupament del continent Africà.

L’Àfrica és el continent més desconnectat del món global, però alhora el bressol de la humanitat. Es tractaran les diferents problemàtiques d’Àfrica com són els conflictes o la deficient atenció en salut, però també s’analitzarà la seva realitat a través de la seva rica literatura i cinema. També s’intentarà interpretar el futur a partir dels nous fenòmens que estan canviant el continent: la migració i l’aparició de noves potències com la Xina, entre altres.

Les activitats que es duran a terme són:

Dilluns 11

  • De 9.30 a 11h.: Àfrica 2011. Presentació de les jornades, a càrrec de Ferran Iniesta, professor d’història d’Àfrica de la UB. A la Sala d’Actes de Polítiques.
  • De 11.30 a 13.30h.: Àfrica en un món globalitzat, a càrrec d’Albert Farré, investigador de l’ISCTE-IUL. A la Sala d’Actes de Polítiques.
  • De 14.30 a 16.30h.: Taller de literatura postcolonial, a càrrec de Felicity Hand, professora de Filologia Anglesa i especialista en literatures d’Àfrica i de l’Índia. A l’aula 2 de Polítiques.
  • De 16.30 a 19h.: Cinema: Àfrica i cine, moderen representants d’estudiants de la llicenciatura d’Antropologia de la UAB. A la Sala de Cinema de la UAB.

Dimarts 12

  • de 9.30 a 11h.: Àfrica: context històric, geogràfic i etnogràfic, a càrrec de Jean Bosco Botsho, de l’Associació Africana i Catalana de Cooperació Cultural. A la Sala d’Actes de Polítiques.
  • De 11.30 a 13.30h.: Xina i altres actors a l’Àfrica, a càrrec d’Antoni Castel, professor de Periodisme de la UAB. A la Sala d’Actes de Polítiques.
  • De 14.30 a 16h.: Taller: conflictes i construcció de pau a l’Àfrica, a càrrec de Josep MªRoyo, de l’Escola de Cultura de Pau. A l’Aula 2 de Polítiques.
  • De 16.30 a 19h.: Documental: Blood in the mobile, moderen membres de l’Escola de Cultura de Pau i de la Xarxa d’entitats RD Congo). A la Sala de cinema de la UAB.

Dimecres 13

  • De 9.30 a 11h.: Nous models de cooperació amb Àfrica, a càrrec d’Artur Colom, del Departament d’Economia Aplicada de la UAB. A la Sala d’Actes de Polítiques.
  • De 11.30 a 13h.: El paper de les ONGD en la cooperació amb Àfrica, a càrrec de Noemi Bertomeu, Xavier Mir i Carles Soler, experts en cooperació internacional de diferents ONGD. A la Sala d’Actes de Polítiques.
  • De 11.30 a 15h.: Mercat d’interncanvi, a càrrec del Grup d’Intermón Oxfam de la UAB i del Grup de voluntariat de cooperació i medi ambient de la FAS. A la Plaça Cívica.

Taller de transformació de roba. Campanya Roba Neta UAB, amb el suport del Grup de Voluntariat de cooperació i medi ambient de la FAS.

Fira d’entitats i col·lectius vinculats amb l’Àfrica.

  • De 15 a 16h.: Taller: la imatge d’Àfrica, a càrrec de Lola López, antropòloga coordinadora del Centre d’Estudis Africans i Interculturals. A l’Aula 2 de Polítiques.
  • De 17 a 19.30h.: Pel·lícula: Le Beurre et l’argent du beurre, modera Gilbert-Ndunga, director de cinema. A la Sala de Cinema de la UAB.

Dijous 14

  • De 9.30 a 11h.: Violació de Drets Humans i Justícia, a càrrec de Ricardo Martínez Vázquez, director general de Casa Àfrica. A la Sala d’Actes de Polítiques.
  • De 11.30 a 13h.: Conflictes armats i noves conflictivitats a l’Àfrica Subsahariana, a càrrec d’Òscar Mateos, professor de la URL i investigador de Pau i Seguretat Àfrica Subsahariana. A la Sala d’Actes de Polítiques.
  • De 14.30 a 16h.: Taller: una mirada antropològica sobre la Mutilació Genital Femenina, a càrrec del Grup Interdisciplinari per a la Prevenció i l’Estudi de les Pràctiques Tradicionals Perjudicials. A l’Aula 2 de Polítiques.
  • De 16.30 a 19h.: Documental: Tapólogo, modeara Arantza Meñaca, antropòloga del CRESIB, i la Campanya Dret a la Salut a l’Àfrica.

Divendres 15

  • De 9.30 a 11h.: Immigració i codesenvolupament, a càrrec de Rafael Crespo, del Centre d’Estudis Africans, i Abdow Mawa Ndiaye, coordinadora d’Associaicons de Senegalesos de Catalunya. A la Sala d’Actes de Polítiques.
  • De 11.30 a 13h.: Conclusions: Reptes i bases per a un futur africà, a càrrec d’Albert Roca, professor d’Antropologia Social i Cultural de la UdL. A la Sala d’Actes de Polítiques.

L’accés a totes les activitats és lliure, per obtenir un certificat d'assistència caldrà una assistència a 18 hores de docència per CLE i a 28 hores de docència per a ECTS i entrega del full d'assistència personalitzat. Per a l'obtenció del certificat de crèdits (CLE o ECTS), a més, s'haurà de fer l'entrega d'un treball sobre alguna temàtica relacionada amb el contingut de la Setmana. Per a crèdits i obtenció de certificats d'assistència, cal inscriure’s omplint el formulari de la web (i enviar-lo a fas.formacio@uab.cat) o a l’oficina de la FAS a la Plaça Cívica. El cost de la inscripció és de 25 euros.

Comentaris

D'aviu? :-)

Gràcies :)

Ja està canviat jeje merci!!

Afegeix un comentari nou