Avui, Dia Mundial contra el Càncer de Mama

 Font:
Font:

Avui, Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Resum: 

El dia 19 de desembre es commemora el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, una malaltia que cada any augmenta la seva incidència un 2,5% a Catalunya, amb aproximadament 4.000 nous casos detectats cada any. Però les xifres són esperançadores, ja que aquest increment va acompanyat d’un descens de la mortalitat, amb uns índexs de superació de la malaltia que superen el 80%.

Amb la celebració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama es vol insistir en què la detecció precoç és clau en la superació de la malaltia. A més, cada vegada apareixen nous tractaments que són una esperança per a la curació de la malaltia en el futur, com la radioteràpia intraoperativa, que consisteix a irradiar les zones de risc en el moment de la cirurgia.

En el marc de la celebració, l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha previst una sèrie d’actes, com l’il·luminació de rosa d’alguns punts emblemàtics de diferents ciutats, l’intent de crear el llaç humà més gran del món a l’Arc de Triomf i la Cursa de la Dona.

Afegeix un comentari nou