El Parlament aprova la ILP per a l'abolició de les curses de braus

El Parlament aprova la ILP per a l'abolició de les curses de braus

Resum: 

El Parlament ha aprovat la ILP per a l'abolició de les curses de braus. En concret hi ha hagut 68 vots a favor, 55 en contra i 9 abstencions. D'aquesta manera la Plataforma "Prou", impulsora de la ILP, assoleix l'objectiu que es va marcar ara fa gairebé 2 anys.

Una victòria ciutadana

La modificació de la Llei de Protecció d'Animals ha estat aprovada pel Parlament de Catalunya. D'aquesta manera la Plataforma ciutadana "Prou" no només ha aconseguit posar a l'agenda política l'abolició de la tauromàquia, sinó que ha aconseguit que la societat civil modifiqui una llei a través d'un mecanisme participatiu com és la ILP.

Ressò internacional

La votació i la posterior aprovació de la ILP abolicionista ha estat seguida pels grans mitjans de comunicació a nivell mundial. Tot seguit t'oferim un recull de coneguts mitjans de comunicació que fan referència a la votació que tindrà lloc el proper dimecres:

- The New York Times
- The times
- Time
- France 24
- The Guardian
- BBC
- The Independent
- Daily Mail

Una campanya amb un ampli suport

La Plataforma ciutadana "Prou" es va constituir el novembre de 2008 amb l'objectiu d'abolir la tauromàquia. Per a fer-ho possible va posar en marxa unaIniciativa Legislativa Popular que va aconseguir un total de 180.169 signatures, quan el mínim requerit és de 50.000. Aquesta ILP és la que ha aconseguir modificar la Llei de Protecció d'Animals on s'inclouen les curses de braus com a espectacle prohibit a Catalunya.

La campanya, que ha tingut un gran ressò mediàtic, va rebre el suport de nombroses personalitats públiques, com Bruno Oro, Rita Marzoa, Gerard Quintana, Josep Maria Terricabras, Mathew Tree, Toni Soler, o fins i tot el Dalai Lama.


Afegeix un comentari nou