Homenatge a les entitats de dones amb 25 anys d'història

 Font:
Font:

Homenatge a les entitats de dones amb 25 anys d'història

Resum: 

L'Associació de Dones Heura, l'Associació Femenina del Medi Rural i l'Associació de Dones Amunt són algunes de les entitats que rebran el reconeixement de la Generalitat de Catalunya pels seus 25 anys de trajectòria.

Les associacions de dones creades durant l'any 1986, i que per tant durant el 2011 han fet 25 anys, rebran un merescut homenatge per part de la Generalitat de Catalunya. D'aquesta manera, es reconeixerà la tasca que han realitzat durant un quart de segle en àmbits molt diferents però amb un fil conductor: les dones.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, presidiran l'homenatge, que tindrà lloc el dijous 12 gener a les 18:00 hores, al Palau de la Generalitat.

Les entitats que s'homenatjaran són aquestes: Vocalia de la Dona de l'Associació de Veïns de Sant Joan de Llefià-Alt dels Pins, Associació de Dones Amunt, Associació Femenina del Medi Rural, Associació Salut i Família, Centre Cultural La Nostra Illa, Comissió pel dret a l'avortament de Dona i Salut, Grup de Dones de Santa Eulàlia, Grup de Dones Onze de Setembre, Heura, Associació de Mestresses de Casa Santa Àgata de Torres de Segre, Col·lectiu de Dones en l'Església, Associació del Casal de la Dona de Molins de Rei i Col·lectiu de Dones de la Urbanització La Granja.

25 anys amb les "altres dones" i amb les dones del món rural

Totes aquestes associacions han fet una important aportació a la societat durant aquest 25 anys, dignificant i donant veu a les dones.

L'Associació de Dones Heura, per exemple, ha desenvolupat la seva tasca en l'àmbit de l'educació d'adults, al barri de la Verneda Sant Martí de Barcelona, oferint una formació de qualitat, oberta, democràtica, participativa i crítica que permet a les dones gestionar la seva pròpia vida social i cultural. Les principals protagonistes d'Heura són les "altres dones", aquelles que no han tingut abans l'oportunitat d'accedir a espais educatius i culturals i no tenen titulacions acadèmiques ni universitàries, trobant-se en desigualtat davant les dones acadèmiques que han silenciat, històricament, les veus de les "altres dones".

L'Associació Femenina del Medi Rural (AMFAR) porta 25 anys donant a conèixer i defensant el treball de la dona del camp i món rural. Aquesta entitat ha format part del canvi en la situació de les dones agricultores i ha aconseguit avanços importants. En aquest vídeo podeu sentir a la Salud Soler, una de les dones que forma part de l'entitat:

Afegeix un comentari nou