La reacció del tercer sector davant els casos de corrupció

 Font:
Font:

La reacció del tercer sector davant els casos de corrupció

Resum: 

L'any 2009 ens està deixant nombrosos casos de corrupció. Uns esdeveniments que han afectat de manera transversal la societat catalana: des de l'àmbit de l'administració pública fins a l'empresa privada, passant per entitats del tercer sector. Tot seguit fem un recull de reflexions i opinions que des de l'associacionisme s'han fet sobre la corrupció.

L'Ens de Comunicació Associativa emet un manifest sobre el Cas Palau de la Música
L'Ens de Comunicació Associativa, que agrupa 22 de les federacions més significatives de l'associacionisme cultural català, va emetre el passat 11 d'octubre un manifest en què prenia en consideració l'anomenat "Cas Millet". En el manifest es destaca la sorpresa que representa per al sector el fet que no s'hagin detectat <<tantes irregularitats en tant de temps>>.

Es recorda també que actualment el sistema ja disposa de lleis, instruments i eines de control per evitar aquests casos de corrupció. Unes eines que estan a les mans de socis, patrons i administracions. En tot cas, tal i com diu el manifest, <<És del tot inadmissible que ara els responsables institucionals “avisin” de més controls i filtres a les entitats, quan han estat precisament ells els que no han complert amb les seves obligacions, fins al punt que se’ls en poden demanar responsabilitats.>>
Podeu llegir el Manifest Complet de l'Ens de Comunicació Associativa.

La Favb es persona com a acusació popular en el cas Fèlix Millet
La Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona ha decidit presentar-se com a acusació popular en el cas "Millet". L'entitat vol, d'aquesta manera, col·laborar a que s'estableixin les responsabilitats corresponents, i vol promoure les transformacions institucionals pertinents amb l'objectiu <<d'evitar que en el futur es puguin produir casos semblats>>. Podeu llegir més al web de la Favb.

Altres reflexions des de l'associacionisme català:
Ètica preventiva: Aprofitant l'escàndol destapat pel cas Millet, Oriol Illa fa una reflexió entorn el concepte d'ètica. En el post publicat al bloc de xarxanet.org, es parla dels principis que regeixen la banca ètica i es proposen com a possibles valors per a la resta d'organitzacions i institucions de la societat civil. Llegeix el post.

Afegeix un comentari nou