5 eines per alumnes i professors

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

5 eines per alumnes i professors

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB

Resum: 

El món de l'«e-learning» avança a pas de gegant gràcies a les noves eines que van sorgint. Avui en dia hi han eines que poden complementar una classe o fins i tot el ja tradicional «moodle».

Els sector de l'ensenyament és una part molt important en l'anomenada web 2.0. Moltes són les eines que permeten ajudar als estudiants i els mestres a desenvolupar les seves tasques. El «moodle» i el «Jclic» són eines molt completes que poden ajudar a aprendre i ensenyar. Però actualment hi ha més eines que les dos esmentades, i fins i tot eines que poden complementar-les.

A continuació us descrivim 5 eines que poden ajudar als alumnes, als mestres, als pares i fins i tot, als monitors d'un esplai o d'un casal de joves que ajuden als infants a fer les activitats que s'emporten a casa.

  • CK-12: és una aplicació tan per estudiants com mestres d'educació primària. Els alumnes poden consultar les fitxes d'ensenyament de les matèries a estudiar. Aquestes fitxes han sigut creades per mestres o altres alumnes i poden contenir text, imatges i vídeos. Els alumnes també poden realitzar altres exercicis que els poden ajudar a aprendre la lliçó. CK-12 funciona també com una xarxa social, els alumnes i mestres poden crear grups d'alumnes per treballar. Tots els materials que es realitzen a CK-12 tenen llicència Creative Commons.
  • Wise: és una aplicació per dispositius mòbils iOS que permet elaborar enquestes, tests i exàmens des del mateix telèfon. Està pensada perquè els professors elaborin proves de nivell i les envïin al seus alumnes. El professor pot veure l'evolució dels alumnes i així podrà comprovar si les seves classes són realment efectives.
  • Teacher Kit: és una aplicació per dispositius mòbils iOS o dispositius mòbils Windows Phone. Teacher Kit vol ajudar les tasques dels mestres. Amb aquesta aplicació, els mestres podran crear una base de dades dels seus alumnes amb dades com: assistència, comportament i notes. Mitjançant aquesta aplicació, el mestre pot contactar amb els pares d'un alumne perquè no assisteix a classe. També disposa d'un gestor d'informes per el·laborar estadístiques.
  • Schoology: Schoology és una eina d'aprenentatge en línia. Qualsevol usuari pot crear escoles, classes, materials didàctics, proves de nivell i exàmens. Una de les particularitats de Schoology és que no es necessari instal·lar l'aplicació en un servidor. Schoology ja està en línia, i per tant haureu d'oblidar-vos del manteniment tècnic. Moltes escoles ja estan apostant per aquesta genial eina.
  • Kahoot: és una eina per realitzar interactius que serveixin per ajudar als alumnes a practicar i aprendre una lliçó. Mitjançant els interactius els formadors poden programar jocs senzills, preguntes, vídeos i so. Els Kahoots poden ser públics o privats i es poden accedir des de qualsevol navegador web.

Afegeix un comentari nou