Aplicacions per a la gestió del voluntariat

Autor/a: 
Xavi Aranda
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Aplicacions per a la gestió del voluntariat

Autor/a: 
Xavi Aranda

Resum: 

Cridar a files els voluntaris a vegades costa molt. Moltes entitats desconeixen moltes aplicacions que els poden resoldre aquests problemes.

Avui en dia molta gent disposa de connexió a Internet, a casa o mitjançant el seu telèfon intel·ligent. La societat cada vegada està més connectada, i així tothom es pot comunicar amb més facilitat. Les entitats també estan més connectades, però moltes no arriben a mobilitzar els voluntaris quan realment fa falta.

A continuació us presentem unes eines i recursos que poden ajudar les entitats a gestionar millor el voluntariat.

Eines de missatgeria instantània

  • Whatsapp: el rei de la festa de les comunicacions. La majoría de gent que disposa de telèfon intel·ligent disposa de Whatsapp. La creació d'un grup per comunicar-se amb els voluntaris pot ser un recurs molt útil. I posar la icona de whatsapp, juntament amb les de les xarxes socials, al portal de l'entitat? Penseu que així podreu arribar a guanyar molts més voluntaris!
  • Telegram: semblava que faria caure Wahtsapp però no ho ha aconseguit. Tot i així és una molt bona eina de programari lliure, disponible en català i amb comunicacions encriptades. Si teniu en compte la ideologia del programari lliure, aposteu per ell!
  • Firechat: conegut per ser utilitzat a la revolució dels paraigües de Honk Kong, Firechat es caracteritza per funcionar quan no hi ha connexió a Internet. Firechat utilitza connexions Bluetooth o connexions Wifi sense sortida a Internet. Interessant per quan els voluntaris s'han de coordinar en llocs on hi ha saturació de servei 3G o 4G.

Grups de Xarxes Socials

  • Facebook Groups: Facebook continua sent la xarxa social amb més usuaris del món. És molt fàcil trobar-se un voluntari que disposa d'un compte de Facebook. Amb Facebook Groups es poden gestionar els voluntaris d'una forma molt senzilla. Mitjançant els fòrums, els mateixos voluntaris també poden aportar molt a l'entitat.
  • Google+ Communities: Google+ també disposa del seu particular espai per a crear grups. Lo bo del paquet Google+, és que podreu enllaçar amb altres productes marca Google: calendari, hangouts etc...

Eines 2.0 per a la gestió de voluntaris

  • Google Drive: Google disposa d'un autèntic paquet d'ofimàtica que està pènjat al núvol. Mitjançant aquest paquet podreu crear documents, fulls de càlculs, presentacions i formularis.
  • Wikis: Amb una wiki les propostes d'un voluntari poden arribar a ser discutides democràticament. Dins una wiki és poden redactar procediments i fins i tot els estatus d'una entitat! Mireu-vos aquest recurs per aprendre a crear una wiki!
  • Mailchimp: Mailchimp és una de les eines 2.0 més eficients del moment. Mitjançant un butlletí electrònic podreu mobilitzar tot el vostre voluntariat. A més podreu gaudir del servei d'estadístiques de l'eina. Podeu coneixer una mica més l'eina amb aquest recurs.
  • Evernote: amb Evernote podreu compartir les vostres anotacions amb grups d'usuaris. Així podreu organitzar tasques i compartir-les amb els altres voluntaris. Si voleu conéixer com fer-ho, podeu llegir aquest recurs.

Altres aplicacions

  • Programes de gestió d'entitats: la majoria de programes de gestió d'ONG disposen de bases de dades per organitzar els voluntaris. Amb alguns d'aquests programes podreu fins i tot enviar campanyes de mailings.

Afegeix un comentari nou