Apps perquè els infants aprenguin a programar

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Apps perquè els infants aprenguin a programar

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Aquest recull d'aplicacions poden despertar l'interès dels infants per a la programació. Totes les aplicacions són gratuïtes i la majoria per iOS.

És possible que molts dels infants d'una escola juguin a videojocs i tingui interès en saber com es fan o com es poden modificar. A no ser que els videjocs estiguin fets amb programari lliure, els infants no veuran el codi amb el que esta fet aquest joc. Però en el cas que el poguessin veure, és interessant que abans puguin entendre algun concepte de programació.

Per a fer-ho hi han programes com la Tortuga Logo o l'Scratch. Però hi en el món de les apps per mòbils i tauletes? Tothom sap de l'atracció dels infants per les tauletes, per tant hem cregut convenient descriure quatre aplicacions perquè puguin despertar l'interès per a la programació.

  • Daisy the dinosaur: és una app gratuïta per a dispositius iOS que serveix tan pels infants que comencin a programar com pels adults que vulguin fer una introducció. L'objectiu de l'aplicació és que el dinosaure Daisy faci el que l'usuari li ha indicat mitjançant unes ordres.

  • Hopscotch: gratuïta i per a iOS. Creada pel mateix desenvolupador de Daisy the dinosaur, amb aquesta app els infants poden anar un pas més enllà. Amb aquesta plataforma els infants poden crear animacions, històries i moltes més possibilitats. Totes les creacions són interactives.

  • Cargo-bot: gratuïta i per a iOS. Consisteix en una app que és un joc que ensenya als infants a progressar mitjançant la programació de codi. El joc consisteix en transportar caixes amb una grua aèria. A mesura que els infants van aprenent, també augmenten de nivell dins el videojoc.

  • Tynker: gratuïta i per a iOS i Android. És un altre joc per ensenyar als infants les bases de la programació. Mentre s'avança amb l'aprenentatge, s'avança també amb el progrés del videojoc. Tynker és basa en un personatge que ha de passar diverses dificultats. Aquest personatge rep les instruccions mitjançant el codi que van aprenent els infants.

1 million projects created by kids with Tynker from Tynker on Vimeo.