Celebreu l'Scratch Day!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Celebreu l'Scratch Day!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

El 17 de maig es celebra el dia mundial de l'entorn de desenvolupament Scratch. Aquest entorn està pensat sobretot pels infants però també l'utilitzen els adults.

Scratch és un entorn de programació desenvolupat per Lifelong Kingergaten Group, un grup que desenvolupa noves tecnologies adaptant-se a la filosofia educativa Kingergaten que s'implanta en alguns grups preescolars d'escoles d'arreu del món. Aquest grup promotor pertany al prestigiós MIT Medialab.

Mitjançant aquesta pedagogia, aquest grup ha desenvolupat un entorn de programació basat en blocs que realitzen accions sobre figures. El funcionament és molt fàcil i es poden arribar a realitzar animacions, jocs o presentacions multimèdia.

Intro to Scratch 2.0 from ScratchEd on Vimeo.

Scratch és molt utilitzat a la comunitat educativa. Amb aquest entorn, els infants aprenen a pensar de manera creativa i sistemàtica, i a treballar de forma col·laborativa. Però curiosament Scratch també s'utilitza en museus, biblioteques i centres cívics. Per fer funcionar Scratch, hi han dos opcions. Crear-se un compte a la seva pàgina web o baixar-se l'últim editor i instal·lar-lo a l'ordinador. La versió descarregable és programari lliure, així molts voluntaris poden contribuir a les millores del projecte.

El proper dia 17 es celebrarà arreu del món, l'Scratch Day. Aquesta celebració també serà celebrada a Barcelona. Aquestes són les escoles, universitats i centres que han organitzat actes per demà:

Font d'informació: Scratch

Afegeix un comentari nou