Eines TIC per a la gestió associativa (II)

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Eines TIC per a la gestió associativa (II)

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB

Resum: 

Dijous 14 va desenvolupar-se la segona sessió formativa sobre eines 2.0 i associacions juvenils, on vam conèixer noves possibilitats que aquestes eines ens ofereixen per gestionar la nostra associació.

Dintre del marc del cicle de sessions informatives sobre eines TIC trobem dues sessions que ens son d'especial interès: Eines 2.0 per a la gestió associativa. Aquestes sessions, portades a terme per David Guàrdia, volen ajudar a les associacions juvenils en la tasca diària de tirar endavant: redactar documents, actes, planificar projectes, dates, ...

En aquestes dues sessions s'explica com es pot aprofitar les eines 2.0 per fer tot això (i molt més), i a més, fer-ho de manera cooperativa entre les diferents persones de la nostra entitat.

Si bé durant la primera sessió vam conèixer algunes de les possibilitats que ens ofereix l'univers d'aplicacions de google, la segona sessió ens ha mostrar que hi ha mon desprès d'aquest extens univers. Les possibilitats d'acció fent servir aplicacions de la web 2.0 continua augmentant... comentem-ne les principals!

  • Els escriptoris virtuals
    La xarxa és un lloc on podem trobar una quantitat d'informació abromant. Els escriptoris virtuals son espais que ens permeten organitzar-la per poder-la llegir, processar i mostrar de manera més clara. Fent ús de la tecnologia RSS ens arriben les novetats de les webs que escollim al nostre escriptori, combinant-los amb diferents ginys i complements que ens permeten vincular-ho amb diferents eines 2.0.

    Ja us havíem parlat de Netvibes, una plataforma d'escriptoris virtuals molt estesa, que permet fer pública tota aquesta informació. iGoogle n'és una altra alternativa, tot i que només permet crear escriptoris privats

  • Espais de treball col·laboratiu
    Elaborar documents en línia és una de les tasques que, gràcies al treball en línia, pot convertir-se en una feina compartida i col·laborativa. La tecnologia reina per al treball col·laboratiu en xaxa és la wiki, com podem veure amb la viquipèdia. Podem fer-nos la nostra pròpia wiki de manera gratuïta gràcies a Wikispaces.

    Però també podem trobar altres maneres de treballar en línia: ja havíem parlat de Google Docs, però també trobem Google Sites, o el potent Zoho, una suite ofimàtica en línia que no pot envejar res al conegut google docs.

  • Emmagatzematge virtual
    També podem trobar espais web que ens ofereixen una mica dels seus discs durs per emmagatzemar les nostres dades en línia. Dropbox, box.net, aDrive... gràcies a aquestes eines podem oblidar-nos de perdre els llapis de memòria usb!

    De manera similar, You send it ens ajuda a enviar documents de gran tamany, evitant col·lapsar les bústies de correu dels nostres destinataris.

  • Monitoratge de webs
    Els fils RSS ens ajuden a destriar la informació que trobem a la xarxa, però us imagineu si rebéssim els avisos només quan es parla un tema concret?

    Hi ha diversos serveis que ens poden ajudar en aquesta tasca. Follow that page ens avisarà al nostre correu electrònic cada cop que en un web concret es facin servir les paraules clau que li hem indicat. O podem fer servir les alertes de Google i rebrem notificacions cada cop que en tota xarxa es facin servir les paraules concretes que haguem indicat.

Aquestes son algunes de les eines que hem conegut en la última sessió del cicle de sessions informatives sobre eines TIC. Si vols conèixer'n alguna més, o tens dubtes sobre el funcionament d'alguna d'aquestes aplicacions en línia, no dubtis a contactar amb el Servei d'Assessorament Informàtic!

Afegeix un comentari nou