El valor del coneixement lliure, al CCCB

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB

El valor del coneixement lliure, al CCCB

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB

Resum: 

El CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), amb la col·laboració de l'Arxiu del CCCB i Amical Viquipèdia, organitzen la jornada “El valor del coneixement lliure” el proper 25 d'abril. Es tracta d'un espai de reflexió sobre el mecanisme de funcionament d'una de les webs col·laboratives més importants que existeixen, Wikipedia.

Amb l'aparició de la Wikipedia, el coneixement ha deixat d'estar en mans d'uns quants per democratitzar-se i popularitzar-se. Però això pot tenir tants avantatges com inconvenients. Un d'ells és: s'ha de vigilar el coneixement? Aquesta sessió explicarà què hi ha darrere l'enciclopèdia virtual, qui elabora els continguts, com es consensuen i com funciona.

Programa:

10-14h //Taller: “Tot sobre Viquipèdia”, amb Amical Viquipèdia.

Informació pràctica:

  • Cal portar l'ordinador per al taller.
  • Les places són limitades.
  • Les inscripcions s'han de fer enviant un correu a cursos@cccb.org explicant les motivacions.


16.30 h // Documental The truth in numbers? Everything according to Wikipedia Scott Glosserman i Nic Hill, 85’, VOS anglès.

Documental sobre la història, el desenvolupament i les implicacions culturals de Viquipèdia. Inclou entrevistes a Howard Zinn, Noam Chomsky, Ray Kurzweil o Richard Stallman, entre d’altres, sobre l’impacte de l’enciclopèdia digital en l’arxiu del coneixement o les sospites sobre la seva imparcialitat, i també als seus fundadors, Jimmy Wales i Larry Sanger.

http://www.truthinnumbersthemovie.com/


18-20 h // Debat: amb Luis Ángel Fernández Hermana, Vincent Puig. Modera:Karma Peiró.

Preu del taller: Gratuït

Preu entrada Debat + documental: 3 euros (reduït a 2,50 euros per a jubilats i menors de 25 anys. Entrada gratuïta per Amics del CCCB, aturats i persones amb el carnet docent de la Generalitat de Catalunya)

Les entrades es poden comprar a Telentrada o directament a les taquilles del CCCB.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou