Les TIC per combatre l'atur juvenil

Les TIC per combatre l'atur juvenil

Resum: 

Get Online Week (Setmana Europea de les Competències Digital) és una iniciativa europea que des de fa tres anys fomenta l'accés a Internet de tota la ciutadania. La campanya d'enguany, que es desenvoluparà del 18 al 24 de març, a més, se centrarà en les competències digitals dels joves per tal de promoure la seva ocupabilitat.

A Europa, en general, i a l'Estat espanyol, en particular, les xifres d'atur juvenil són molt preocupants. A Europa supera el 20% i a Espanya es parla ja d'un 50%. Per això, la campanya Get Online Week d'enguany posa l'accent en apoderar els joves en l'ús de les TIC, tot fomentar els estudis en noves tecnologies, per tal que puguin accedir als llocs de treball del present i del futur, estretament relacionats amb els avanços tècnics.

Així la campanya 2013, que es desenvoluparà del 18 al 24 de març, amplia els seus horitzons i, més enllà de buscar que la ciutadania accedeixi a Internet, s'ha marcat l'objectiu d'aconseguir la participació i apoderament de les persones per utilitzar la tecnologia i Internet amb confiança i habilitats, per tal que puguin aprofitar totes les oportunitats que ofereix el món digital. Se centrarà en tres temes: El portfoli de competències digitals (e-skills portfolio), la identitat digital i el viatge online.

La campanya no s'adreçarà només a les persones que encara no han accedit a Internet i ho fan per primer cop, se centrarà en apoderar els joves que ja fan servir Internet amb activitats que enforteixin els seus coneixements per utilitzar l'Internet i la tecnologia per desenvolupar encara més la seva vida personal i professional. En aquest sentit, també intentarà promoure els estudis en noves tecnologies entre els i les joves, ja que, és un sector amb futur que no s'ha vist tan afectat amb la crisi econòmica. A més, les activitats intergeneracionals tindran forta presència en aquesta campanya, tot connectant joves i persones grans.

Get Online Week és una iniciativa de la xarxa europea de telecentres, Telecentre-Europe, en col·laboració amb les xarxes de telecentres de diferents països i les entitats i administracions que acullen aquest centres d'accés a la societat de la informació. Des del seu llançament l'any 2010, ha arribat a més de 500.000 europeus en més de 20.000 centres de tot Europa i més de 100.000 persones han utilitzat el Internet per a la primera vegada. En la darrera edició, uns 10.000 telecentres de més de 50 països d'Europa, Àsia i Àfrica van acollir activitats.

Afegeix un comentari nou