Linus Torvalds, premi “Nobel” de Tecnologia

  • GNU/Linux. Fotografia realitzada per Marciniak Pawe.

    GNU/Linux. Fotografia realitzada per Marciniak Pawe.

El creador del nucli “Linux” ha estat guardonat amb el premi “2012 Millenium Technology Prize”, l'equivalent al “Nobel" de Tecnologia. El premi el comparteix amb el Dr. Shinyia Yamanaka, premiat pels seus estudis sobre cèl·lules mares.

Mai un premi havia arribat tan tard, ja sigui per culpa de la seva recent creació o perquè ningú premiava a Linus Torvalds d'una manera excepcional. Sigui com sigui, el finlandès ja té un reconeixement a l'altura de la seva genial creació.

L'Acadèmia Tecnològica de Finlàndia ha premiat a Linus Torvalds amb el “2012 Millenium Technology Prize”. Aquest premi està considerat com el Nobel de Tecnologia, ja que en els actuals premis Nobel de les institucions sueques i noruegues no existeix cap reconeixement a nivell tecnològic.

Torvalds ha sigut guardonat amb aquest premi per la creació del nucli per a sistemes operatius Linux. Aquest nucli, combinat amb el sistema operatiu GNU, forma un dels sistemes més utilitzats arreu del món: el GNU/Linux. Torvalds va començar a treballar amb aquest nucli escrivint un missatge, en el grup de notícies "comp.os.minix", el 26 d'agost del 1991.

Actualment GNU/Linux està present en moltes distribucions per a ordinadors, com Ubuntu, o per a telèfons mòbils, com Android.

Afegeix un comentari nou