Mattermost, una eina de programari lliure per agilitzar la comunicació de l'entitat!

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Mattermost, una eina de programari lliure per agilitzar la comunicació de l'entitat!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Coneguda com l'alternativa a Slack, Mattermost facilita la comunicació entre diferents membres de la vostra entitat. L'eina és de programari lliure i ja s'està traduint al català.

El passat mes d'abril, vam explicar en un recurs el funcionament de l'eina Slack. Aquesta eina ha revolucionat la forma de comunicar-se entre els i les membres d'una organització o entitat. Gràcies a Slack, el vostre volum de correu electrònic intern, quedarà totalment reduït. Slack funciona com si fos un xat, amb diferents canals i amb una gran quantitat d'aplicacions que poden integrar-se dins d'aquests canals de xat.

Però un dels principals problemes de Slack, és que aquesta eina no és de programari lliure, i totes les vostres dades, es guarden en els servidors de l'empresa Slack. Això comporta un problema ètic amb l'ús que pot fer aquesta empresa, amb les vostres dades. A part, Slack no és programari lliure i no permet la utilització del seu codi per a la millora i adaptació del programa.

Per a solucionar aquest problema, uns quants emprenedors tecnològics de Palo Alto, Califòrnia, van començar a treballar el 2011 amb el projecte Mattermost. Les característiques principals de Mattermost, són molt semblants amb Slack, però hi ha tota una sèrie de petits detalls que ajuden a posicionar millor aquesta eina respecte Slack.

A mode resum, Mattermost:

  • Funciona amb canals de comunicació on els usuaris i les usuàries poden comunicar-se, com si estiguessin en una sala de xat.
  • Permet crear tants canals de comunicació com vulgueu. Els usuaris i les usuàries també es poden comunicar de forma privada.
  • També permet crear grups d'usuaris i usuàries per comunicar-se internament.
  • Podreu tenir un espai per compartir documents i per treballar-hi plegats. Aquests documents poden ser accessibles des de qualsevol dispositiu.
  • El podeu instal·lar en el vostre servidor propi. Així les vostres dades quedaran guardades dins de casa vostre.
  • Permet instal·lar extensions que integraran moltes funcionalitats. Consulteu totes aquestes funcionalitats aquí.
  • Permet ser modificat per la millora del programa o per adaptar-lo a les vostres necessitats. Mattermost té la llicència de programari lliure.

Com que Mattermost segueix la filosofia de codi lliure, diversos membres han començat a treballar en la traducció al català d'aquesta meravellosa eina. Mattermost té diferents versions. Una versió és totalment gratuïta. La versió «Enterprise E10» té un cost de gairebé 2$ per usuari cada mes. Per contractar la versió «Enterprise E20», millor contactar directament amb Matrerrmost.

Podeu demanar una versió per provar l'eina, a la mateixa pàgina de Mattermost.

Afegeix un comentari nou