Run4Fun, un videojoc per conscienciar sobre els efectes de les drogues

  • Imatge del joc Run 4 Fun

    El joc té 3 nivells de dificultat. - Font: Fundació Salut i Comunitat

  • Imatge de les instruccions del joc Run4Fun

    El joc té diversos nivells de dificultat. - Font: Fundació Salut i Comunitat

  • Imatge sobre els elements beneficiosos del joc Run4Fun

    El joc té diversos elements que són beneficiosos per l'usuari o usuària. - Font: Fundació Salut i Comunitat

Aquest videojoc vol conscienciar als i les joves sobre els riscos associats a l’ús i abús de substàncies psicoactives. El videojoc ha estat ideat per estudiants i estudiantes de la Universitat Ramon Llull.  

Aquest mes d’abril, ha estat presentat el joc per dispositius mòbils Run4Fun EPF. Aquest videojoc és una iniciativa de la Fundació Salut i Comunitat, ideat per estudiants i estudiantes del Màster de Multimèdia de la Salle, centre adscrit a la Universitat Ramon Llull, i desenvolupat per l’empresa MyC Games. El videojoc està catalogat com a «platform runner», joc on has de controlar un personatge que ha d’anar avançant per un escenari, tot superant els obstacles que es troba.

Aquest videojoc té per objectiu conscienciar als i les joves sobre els riscos associats a l’ús i abús de substàncies psicoactives. El jugador o jugadora, ha de controlar a un personatge què anirà recorrent els passadissos de la universitat, els carrers d’una ciutat i les sales d’una discoteca. A mesura que va avançant, el personatge es troba diferents obstacles que ha d’anar superant i diferents substàncies psicotròpiques. Si en fa ús d’aquestes substàncies, el sistema de joc simula els efectes d'aquestes substàncies piscoactives sobre el cos humà. Alguns d’aquests efectes són: pujada de la temperatura corporal, augment de la pressió arterial i augment del ritme cardíac. Per contrarestar aquests efectes, hi ha diferents elements que són: l’aigua, el descans i menjar. Si fem ús d’aquests elements, es contraresten els efectes de les substàncies psicoactives i el personatge torna al seu hàbit natural.

El joc està associat al programa En Plenes Facultats de la Fundació Salut i Comunitat, i ha rebut finançament del Pla Nacional Sobre Drogues, la Diputació de Barcelona i l’ASPCat. Podeu descarregar-vos gratuïtament el videojoc des del rebost de programari d’Android.

Per a saber-ne més: Periferics.  

Afegeix un comentari nou