/informatic/recursos/mastodon-una-xarxa-social-lliure-i-descentralitzada
Recurs
Mastodon s'està convertit en una xarxa social molt utilitzada.  Font: Dibuix de l'artista Dopatwo.  Llicència d'ús GNU Affero General Public License

Mastodon és una xarxa social lliure, descentralitzada i programari lliure amb un funcionament molt simple. Les persones usuàries de la xarxa poden comunicar-se amb altres persones usuàries d’altres xarxes socials.

Informàtic
https://www.youtube.com/embed/IPSbNdBmWKE
/informatic/recursos/5-eines-per-les-vostres-xerrades-i-conferencies
Recurs
Els murs per a xarxes socials són molt útils en els esdeveniments, i espectaculars! Font: TopRank Marketing

A qualsevol xerrada o conferència, es generen publicacions a les xarxes. Recollir les opinions i mostrar-les, serà un valor afegit pels vostres esdeveniments.

Informàtic
/informatic/recursos/que-es-tweetdeck-com-funciona-i-que-serveix
Recurs
TweetDeck s'ha renovat i és una molt bona eina per programar i controlar piulades. Imatge de Ian Munroe. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Imatge de Ian Munroe. Llicència d'ús CC BY 2.0

TweetDeck és una aplicació que té més de 10 anys però que ha estat totalment renovada. L’eina té molta utilitat per controlar les publicacions que us interessen i programar piulades.

Informàtic
https://www.youtube.com/embed/4Bp773XzvyI
/informatic/recursos/guia-la-transformacio-digital-de-la-vostra-entitat-2a-part
Recurs
Per fer la transformació digital de l'entitat es necessiten moltes eines digitals. Imatge de Lyncconf Games. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Imatge de Lyncconf Games. Llicència d'ús CC BY 2.0

Un cop feta l’estudi de necessitats de la vostra entitat ja podeu començar a pensar en quines eines necessitareu. D’eines n’hi han moltes però és recomanable prioritzar les de programari lliure.

Informàtic
/informatic/recursos/guia-la-transformacio-digital-de-la-vostra-entitat-0
Recurs
El procés de transformació digital de la vostra entitat pot ser un pèl llarg Font: Geralt. Usuari de Pixabay. Llicència free.

La transformació digital és un procés que la vostra entitat ha de començar a fer. Per a completar la transformació digital cal estudiar bé tots els processos de la vostra entitat.

Informàtic
/informatic/recursos/alternatives-a-whatsapp-de-programari-lliure
Recurs
Communication in Saint Petersburg.  Font: Ivan. Llicència d'ús CC BY 2.0

Whatsapp és una eina de missatgeria instantània que gairebé la majoria d’entitats utilitzen. Però a Internet existeixen moltes alternatives a Whatsapp de programari lliure.

Informàtic
https://www.youtube.com/embed/46ozjP-R2-E
/informatic/recursos/5-alternatives-flickr-de-programari-lliure
Recurs
Àlbum de fotografies de l'usuari de Flickr Needle & Awl. Llicència d'ús CC BY-ND 2.0 Font: Needle & Awl

A Internet existeixen moltes aplicacions de programari lliure per arxivar i consultar en línia les fotografies. Totes aquestes aplicacions poden considerar-se una bona alternativa a Flickr.

Informàtic
/informatic/recursos/10-eines-digitals-organitzar-el-2019
Recurs
Imatge que representa un quadre organitzatiu. Imatge de Yaniv Golan. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Yaniv Golan

Començar l’any amb una bona organització digital és començar l’any amb bon peu. Mitjançant totes aquestes eines podreu organitzar correctament la vostra associació.

Informàtic
/informatic/recursos/traductors-automatics
Recurs
Queden ja molt lluny aquells diccionaris de paper Font: Max Pixel

Els correctors i els traductors automàtics són unes eines que tenim al nostre abast i que, tot i les seves limitacions, ens poden servir de gran ajuda en les tasques d'escriptura que duem a terme a la nostra entitat.

Informàtic
/informatic/recursos/enquestes-en-linia
Recurs
Realitzar enquestes a través d'Internet és molt fàcil! Font: Maxpixel

Una de les millors maneres d'obtenir un 'feedback' sobre la nostra entitat, un projecte, activitat o qualsevol altra qüestió sobre la què vulguem recaptar informació de manera col·lectiva és fer una enquesta 'online'.

Informàtic
/informatic/recursos/commonscloud-serveis-al-nuvol-i-cooperacio
Recurs
Fer el salt cap a una plataforma oberta i col·laborativa no és tant difícil Font: CommonsCloud

Coneixes aquesta plataforma alternativa a Google Drive, iCloud i OneDrive? Ofereix tot un seguit de serveis que permeten treballar dins la vostra entitat i col·laborativament amb d'altres.

Informàtic
/informatic/recursos/vacat
Recurs
Va.cat és una iniciativa de la Fundació puntCat Font: Fundació puntCat

Aquest nou servei, gratuït i en català, ens permet compartir per Internet arxius de fins a 2GB fent servir les adreces de correu electrònic i amb algunes opcions de configuració per personalitzar la tramessa.

Informàtic
/informatic/recursos/escurca-les-lur-web-amb-jacat
Recurs
L'aspecte i el funcionament de Ja.cat no difereix gaire d'altres escurçadors LUR Font: Ja.cat

Et mostrem com funciona un servei en català que ens permet fer més amigables les adreces de les pàgines web quan les volem compartir.

Informàtic
/informatic/recursos/comparteix-els-teus-documents-amb-issuu
Recurs
Issuu t'ajuda a compartir els teus documents a Internet Font: Issuu

Aquest servei en línia ens permet compartir a Internet documents digitalitzats per visualitzar-los als navegadors web. Els documents poden ser un projecte de la nostra entitat, una memòria, un informe, una revista, etc.

Informàtic
/informatic/recursos/com-crear-una-llicencia-creative-commons
Recurs
Dues ces és el símbol principal de les llicències Creative Commons Font: Creative Commons

Segur que has vist moltes vegades aquestes dues paraules angleses a moltes pàgines web i publicacions... Però, saps exactament a què fan referència o com crear una llicència d'aquest tipus?

Informàtic
/informatic/recursos/feedly
Recurs
Logotip del lector d'RSS Feedly Font: Feedly

Feedly és una aplicació que ens permet accedir de manera molt fàcil i ràpida a les últimes publicacions dels blogs i les pàgines web que acostumem a llegir.

Informàtic