Tots els recursos

Seguretat a Internet

news-iconRecurs > Informàtic

Certificat digital

Qualsevol ciutadà/ana ha de resoldre nombrosos tràmits amb les diferents administracions locals, autonòmiques i estatals. Tramitar sol·licituds, pagar impostos, demanar un certificat de vida laboral, fer un registre, i un llarg etcètera de tràmits, que sempre s'han realitzat de manera presencial, cada cop més es poden resoldre a distància, especialment gràcies a les noves tecnologies de la informació.

En general, podem trobar diferents maneres de realitzar tràmits, algunes poden ser completament telemàtiques i d'altres combinar una tramitació en línia amb una part de presencial. En qualsevol d'aquests dos casos necessitarem tenir instal·lat a l'ordinador el nostre certificat personal.

Softcatalà

news-iconRecurs > Informàtic

Ensenyeu-li català al vostre Windows!

El passat dijous 22 de març es va presentar el Catalanitzador per a Windows. Aquesta eina permet instal·lar el català al sistema operatiu, i a altres programes, del vostre ordinador. Al no està en el procés d'instal·lació, molts ordinadors no tenen configurat el Windows en català. Amb aquesta eina ja no hi ha excusa perquè el vostre Windows no parli en català!

Blog. Fotografia de l'usuari Flickr Kevin Lim

news-iconRecurs > Informàtic

Recomanacions per escollir el sistema de blocs adient

Amb aquest recurs, podreu aprendre les avantatges i desavantatges de Wordpress i Blogger.

Conjunt d'aplicacions LibreOffice

news-iconRecurs > Informàtic

LibreOffice: alternatives lliures per a la nostra oficina digital

LibreOffice és el que s'anomena una “suite ofimàtica”, és a dir, un paquet de programes d'oficina, un conjunt d'aplicacions que ens permeten realitzar les tasques bàsiques en qualsevol espai de treball. Inclou un processador de textos, una fulla de calcul, un editor de presentacions i un gestor de bases de dades.

 

 

Una Captura de Pantalla del NetVibes de Xarxanet

news-iconRecurs > Informàtic

Captar la informació amb NetVibes

La vostra entitat rep cada dia molta informació que prové de diaris, blocs o pàgines web. Gestionar tota aquesta informació amb diverses visualitzacions us pot ser molt útil. Amb NetVibes podreu gestionar escriptoris per visualitzar les informacions que més us interessen, i a més: consultar el correu, llegir els diaris o captar la informació que hi ha a la xarxa que parla sobre la vostra entitat.

Des del 21 de juny es poden publicar videos a Instagram

news-iconRecurs > Informàtic

Videopromoció amb Vine i Instagram!

Vine és una xarxa social que permet elaborar petits vídeos de 6 segons. Instagram ha presentat una actualització que permet penjar-hi videos, a part de les fotografies. Les dos eines estant sent utilitzades d'una forma molt creativa, amb les quals podreu realitzar vídeos sorprenents.

Compartir documents a la xarxa

news-iconRecurs > Informàtic

Compartir els nostres documents en línia

Una de les claus de la web 2.0 s'amaga en el fet de compartir. A les entitats ens pot interessar compartir els nostres projectes, amb aquesta fi ens pot ser molt útil pensar com compartir els documents.

 

Cloud Computing. Imatge creada per l'usuària Flickr mansikka.

news-iconRecurs > Informàtic

Petita guia per estar dalt d'un núvol tecnològic

Últimament s'està parlant molt del núvol tecnològic o “Cloud Computing” i de fet, sense que ho sapigueu, és possible que molts de vosaltres ja estigueu utilitzant aplicacions que guarden els documents en un núvol. Amb aquesta guia podreu saber que és tot això de la informàtica al núvol i si realment es profitós per la vostra entitat.

Realitzar un hangouts és ben senzill!

news-iconRecurs > Informàtic

Videoconferències i xerrades virtuals amb Hangouts!

Amb Google Hangouts podreu realitzar videoconferències de treball i xerrades virtuals. A més podreu compartir les pantalles dels ordinadors.

Símbol del RSS

news-iconRecurs > Informàtic

La sindicació de continguts o com no perdre'ns (massa) per Internet

 

Sovint, quan ens connectem a Internet la quantitat d'informació a la que arribem cada dia fa que perdem moltes hores per poder accedir a ella. Només visitant les nostres pàgines preferides ja passem moltes hores davant la pantalla, fent servir els fils de subscripció podem organitzar tot aquest allau d'informació.

 

El treball comunitari té reflex en les xarxes ciutadanes (flickr: ruben díaz)

news-iconRecurs > Informàtic

Què són les xarxes ciutadanes?

Organitzar-se en comunitats és una característica clau de les societats. En el món de la Societat de la Informació, aquesta organització comunitària pren forma de les xarxes ciutadanes, espais virtuals de participació i aprenentatge digital, espais de difusió de projectes i realitats locals en la gran xarxa d'Internet.

Storify, l'eina perfecte per agrupar publicacions

news-iconRecurs > Informàtic

Storify, l'eina perfecte per a la comunicació d'esdeveniments

Storify és una bona eina per la comunicació de les entitats. Amb aquesta aplicació, es pot recollir totes les històries que sonen a les xarxes socials. Molt poques entitats l'estan utilitzant en aquests moments.

Wikiloc, per a explorar rutes

news-iconRecurs > Informàtic

Rutes, excursions, entrenaments i curses amb Wikiloc

Des de la seva creació, Wikiloc no ha parat de rebre nous usuaris i noves rutes per explorar. Amb les constants millores que s'han anat realitzant, els usuaris poden gaudir i compartir les seves rutes preferides. Ara, les entitats també hi poden ser present mitjançant el seu canal.

Guifi.net s'està establint a tot el territori català

news-iconRecurs > Informàtic

Guifi.net, la Internet alternativa

Tothom ha sentit a parlar de Guifi.net però possiblement no sabeu de quines avantatges podeu disposar estant-hi connectats.

Firefox en català

news-iconRecurs > Informàtic

El corrector català al Firefox!

Si ompliu formularis o escriviu textos amb el navegador web Firefox, el diccionari de català és una eina imprescindible! Softcatalà és una associació que fomenta l'ús del català a la informàtica. Promou el projecte del corrector de textos per a diferents eines com ara el navegador web Firefox, el client de correu electrònic Thunderbird, o l'ofimàtica OpenOffice.

Neutralitat de la xarxa

news-iconRecurs > Informàtic

Ciberdrets: la neutralitat de la xarxa

Les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) estan alterant el nostre context, generant noves eines, nous espais i noves maneres de fer. Les TIC generen nous drets i noves llibertats, i nous abusos: és un deure de la administració generar nous ordenaments jurídics que garanteixin la igualtat de condicions per a tots els ciutadans i ciutadanes.

Pàgines