Tots els recursos

Des del 21 de juny es poden publicar videos a Instagram

news-iconRecurs > Informàtic

Videopromoció amb Vine i Instagram!

Vine és una xarxa social que permet elaborar petits vídeos de 6 segons. Instagram ha presentat una actualització que permet penjar-hi videos, a part de les fotografies. Les dos eines estant sent utilitzades d'una forma molt creativa, amb les quals podreu realitzar vídeos sorprenents.

Compartir documents a la xarxa

news-iconRecurs > Informàtic

Compartir els nostres documents en línia

Una de les claus de la web 2.0 s'amaga en el fet de compartir. A les entitats ens pot interessar compartir els nostres projectes, amb aquesta fi ens pot ser molt útil pensar com compartir els documents.

 

Cloud Computing. Imatge creada per l'usuària Flickr mansikka.

news-iconRecurs > Informàtic

Petita guia per estar dalt d'un núvol tecnològic

Últimament s'està parlant molt del núvol tecnològic o “Cloud Computing” i de fet, sense que ho sapigueu, és possible que molts de vosaltres ja estigueu utilitzant aplicacions que guarden els documents en un núvol. Amb aquesta guia podreu saber que és tot això de la informàtica al núvol i si realment es profitós per la vostra entitat.

Realitzar un hangouts és ben senzill!

news-iconRecurs > Informàtic

Videoconferències i xerrades virtuals amb Hangouts!

Amb Google Hangouts podreu realitzar videoconferències de treball i xerrades virtuals. A més podreu compartir les pantalles dels ordinadors.

Símbol del RSS

news-iconRecurs > Informàtic

La sindicació de continguts o com no perdre'ns (massa) per Internet

 

Sovint, quan ens connectem a Internet la quantitat d'informació a la que arribem cada dia fa que perdem moltes hores per poder accedir a ella. Només visitant les nostres pàgines preferides ja passem moltes hores davant la pantalla, fent servir els fils de subscripció podem organitzar tot aquest allau d'informació.

 

El treball comunitari té reflex en les xarxes ciutadanes (flickr: ruben díaz)

news-iconRecurs > Informàtic

Què són les xarxes ciutadanes?

Organitzar-se en comunitats és una característica clau de les societats. En el món de la Societat de la Informació, aquesta organització comunitària pren forma de les xarxes ciutadanes, espais virtuals de participació i aprenentatge digital, espais de difusió de projectes i realitats locals en la gran xarxa d'Internet.

Storify, l'eina perfecte per agrupar publicacions

news-iconRecurs > Informàtic

Storify, l'eina perfecte per a la comunicació d'esdeveniments

Storify és una bona eina per la comunicació de les entitats. Amb aquesta aplicació, es pot recollir totes les històries que sonen a les xarxes socials. Molt poques entitats l'estan utilitzant en aquests moments.

Wikiloc, per a explorar rutes

news-iconRecurs > Informàtic

Rutes, excursions, entrenaments i curses amb Wikiloc

Des de la seva creació, Wikiloc no ha parat de rebre nous usuaris i noves rutes per explorar. Amb les constants millores que s'han anat realitzant, els usuaris poden gaudir i compartir les seves rutes preferides. Ara, les entitats també hi poden ser present mitjançant el seu canal.

Guifi.net s'està establint a tot el territori català

news-iconRecurs > Informàtic

Guifi.net, la Internet alternativa

Tothom ha sentit a parlar de Guifi.net però possiblement no sabeu de quines avantatges podeu disposar estant-hi connectats.

Firefox en català

news-iconRecurs > Informàtic

El corrector català al Firefox!

Si ompliu formularis o escriviu textos amb el navegador web Firefox, el diccionari de català és una eina imprescindible! Softcatalà és una associació que fomenta l'ús del català a la informàtica. Promou el projecte del corrector de textos per a diferents eines com ara el navegador web Firefox, el client de correu electrònic Thunderbird, o l'ofimàtica OpenOffice.

Neutralitat de la xarxa

news-iconRecurs > Informàtic

Ciberdrets: la neutralitat de la xarxa

Les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) estan alterant el nostre context, generant noves eines, nous espais i noves maneres de fer. Les TIC generen nous drets i noves llibertats, i nous abusos: és un deure de la administració generar nous ordenaments jurídics que garanteixin la igualtat de condicions per a tots els ciutadans i ciutadanes.

Amb Infogr.am podreu crear infografies espectaculars

news-iconRecurs > Informàtic

Infogr.am, com crear Infografies per als vostres projectes

Últimament les veieu molt en pàgines d'Internet. Imatges grans amb molt de color i informacions variades que es fa molt amè de llegir. Són les Infografies, una nova manera de presentar informacions amb la gran ajuda gràfica. Des de Xarxanet – Tecnologia us invitem a descobrir l'eina Infogr.am, una eina 2.0 amb la qual podreu crear autèntiques infografies originals per presentar els memoràndums o projectes de la vostra entitat.

El posicionament SEO és important per la vostra entitat. Imatge: Seoplanter

news-iconRecurs > Informàtic

Com millorar el posicionament SEO del teu blog!

Avui en dia, sortir en bona posició als resultats de les cerques és positiu. Entendre bé com funcionen els cercadors és fonamental perquè això sigui així.

Logotip de Google Docs

news-iconRecurs > Informàtic

Eines col·laboratives: introducció a Google Docs

Entre les eines que les tecnologies de la informació i la comunicació posen al nostre abast, disposem de Google Docs, una aplicació gratuïta que permet treballar documents de forma col·laborativa.

Amb Google Docs podrem editar i desar els nostres documents en línia per a accedir-hi des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet i, si ho volem, compartir-los amb altres persones de la nostra entitat o d’altres entitats amb qui col·laborem per tal de modificar-los conjuntament.

Pinterest, la nova xarxa social

news-iconRecurs > Informàtic

Pinterest per a entitats!

Pinterest està tenint molt d'èxit entre les xarxes socials i cada dia son més els usuaris que en formen part. Amb aquest recurs podeu analitzar si realment us pot ser útil estar present en aquesta nova xarxa social.

Configuració de la privacitat en diferents xarxes socials

news-iconRecurs > Informàtic

Privacitat i seguretat en la web 2.0

La web 2.0 ha significat per a molts usuaris d'Internet un pas fonamental per a noves formes de comunicació més horitzontals i participatives. Però, sabem quins riscos correm quan fem servir les eines 2.0? Podem fer un ús segur d'aquestes, garantint la nostra privacitat, només cal aprendre com!

Pàgines