/informatic/recursos/traductors-automatics
Recurs
Pila de diccionaris
Els correctors i els traductors automàtics són unes eines que tenim al nostre abast i que, tot i les seves limitacions, ens poden servir de gran ajuda en les tasques d'escriptura que duem a terme a la nostra entitat.
Informàtic
/informatic/recursos/enquestes-en-linia
Recurs
Il·lustració d'una persona responent una enquesta amb una tauleta tàctil

Una de les millors maneres d'obtenir un 'feedback' sobre la nostra entitat, un projecte, activitat o qualsevol altra qüestió sobre la què vulguem recaptar informació de manera col·lectiva és fer una enquesta 'online'.

Informàtic
/informatic/recursos/commonscloud-serveis-al-nuvol-i-cooperacio
Recurs
Una persona salta amb un paraigües a la mà

Coneixes aquesta plataforma alternativa a Google Drive, iCloud i OneDrive? Ofereix tot un seguit de serveis que permeten treballar dins la vostra entitat i col·laborativament amb d'altres.

Informàtic
/informatic/recursos/vacat
Recurs
Una persona davant d'un feix de llum

Aquest nou servei, gratuït i en català, ens permet compartir per Internet arxius de fins a 2GB fent servir les adreces de correu electrònic i amb algunes opcions de configuració per personalitzar la tramessa.

Informàtic
/informatic/recursos/escurca-les-lur-web-amb-jacat
Recurs
pantalla de l'escurçador de LUR

Et mostrem com funciona un servei en català que ens permet fer més amigables les adreces de les pàgines web quan les volem compartir.

Informàtic
/informatic/recursos/comparteix-els-teus-documents-amb-issuu
Recurs
Logo d'Issuu

Aquest servei en línia ens permet compartir a Internet documents digitalitzats per visualitzar-los als navegadors web. Els documents poden ser un projecte de la nostra entitat, una memòria, un informe, una revista, etc.

Informàtic
/informatic/recursos/com-crear-una-llicencia-creative-commons
Recurs
Dues ces és el símbol principal de les llicències Creative Commons

Segur que has vist moltes vegades aquestes dues paraules angleses a moltes pàgines web i publicacions... Però, saps exactament a què fan referència o com crear una llicència d'aquest tipus?

Informàtic
/informatic/recursos/feedly
Recurs
Logotip del lector d'RSS Feedly

Feedly és una aplicació que ens permet accedir de manera molt fàcil i ràpida a les últimes publicacions dels blogs i les pàgines web que acostumem a llegir.

Informàtic
/informatic/recursos/guia-de-google-adwords
Recurs
Logotip de Google Adwords

Moltes entitats ja publiquen anuncis a les xarxes socials com Facebook, Twitter i Instagram. Tot i així, avui en dia, hi ha més gent que cerca termes a Google, que no a les xarxes socials.

Informàtic
/informatic/recursos/dissenya-els-teus-triptics-fulletons-i-publicacions-amb-scribus
Recurs
Imatge del recurs sobre Scribus

Moltes entitats que organitzen activitats necessiten dissenyar el seus tríptics o fulletons. Mitjançant Scribus podreu dissenyar-los i enviar-los directament a impremta.

Informàtic
/informatic/recursos/retransmissio-en-streaming-collaborativa-amb-whatchity
Recurs
whatchity

Mitjançant Whatchity podreu emetre en streaming amb els mòbils de les persones que assisteixen al vostre esdeveniment. Un cop feta la retransmissió, es podrà visualitzar des de la pàgina de Whatchity.

Informàtic
https://www.youtube.com/embed/ldWh2Tdaguw
/informatic/recursos/com-fer-cartells-i-elements-publicitaris-la-vostra-entitat
Recurs
imatge del recurs Com fer cartells i elements publicitaris per la vostra entitat

Els elements publicitaris han canviat molt des del sorgiment de les noves eines i xarxes socials. Amb aquest recurs us donarem uns quants consells per fer un cartell publicitari en diversos formats digitals.

Informàtic
/informatic/recursos/com-fer-videos-facebook-i-instagram-sense-enregistrar
Recurs
Imatge sobre el recurs Com fer Vídeos per Facebook i Instagram sense enregistrar-ne cap!

El vídeo s'ha convertit en un dels formats amb més èxit per les xarxes socials. Mitjançant aquest recurs podreu editar un vídeo per Facebook i Instagram, sense enregistrar cap imatge.

Informàtic
/informatic/recursos/com-saber-si-la-vostra-pagina-esta-indexada-als-cercadors
Recurs
Com saber si la vostra pàgina està indexada als cercadors. Imatge JE Teriot (Llicència CC BY 2.0)

Les pàgines de les entitats, associacions i ONGs ha d'estar indexades per tal d'aparèixer als resultats dels cercadors. Mitjançant aquestes recomanacions podreu saber si la pàgina de la vostra entitat està indexada.

Informàtic
/informatic/recursos/ordena-el-teu-facebook-amb-business-manager
Recurs
Ordena el teu Facebook amb Business Manager!

Facebook ha decidit posar ordre a les vostres pàgines de Facebook que teniu de la vostra entitat o projectes. Aquesta eina oficial, permet gestionar les publicacions i els anuncis de forma independent.

Informàtic
/informatic/recursos/kdenlive-leditor-de-video-lliure-gratis
Recurs
Kdenlive, l'editor de vídeo lliure gratis!

Internet té moltes eines que poden editar vídeo però per realitzar projectes un pèl més complexes és necessari una eina més potent. Kdenlive és l'editor de vídeo, de programari lliure que us pot facilitar les tasques.

Informàtic