Una iniciativa per prevenir l'ablació a Catalunya, a l'Estat, i en origen

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Una iniciativa per prevenir l'ablació a Catalunya, a l'Estat, i en origen

Resum: 

Unes 14.000 nenes, nascudes a l'Estat en famílies procedents de països on es practica la mutilació genital femenina (4.300 nenes a Catalunya), es troben en risc de patir-la segons la Fundació Wassu, creada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

L'entitat té com a objectiu principal la prevenció d'aquesta pràctica, i "el coneixement de les raons que sustenten la pràctica i poder desmuntar-la", indica l'antropòloga de la UAB Adriana Kaplan, segons informa el diari Ara.

A algunes zones d'Àfrica, són molts els milions de dones i nenes que pateixen cada any la mutilació genital

El diari 20 Minutos puntualitza que el pressupost de la Fundació és de 500.000 euros, i està sota la direcció de Kaplan, que porta més de dues dècades treballant en el tema.

La Fundació vol també sensibilitzar la societat i formar als professionals que poden detectar situacions de risc, professionals en el camp de la salut, l'educació i l'àmbit social, de l'Estat i també en origen, a Gàmbia. A Senegal, per exemple, és il·legal des de 1999 però es segueix practicant en algunes zones. La iniciativa vol estendre's amb programes específics també a països com Mauritània, Kenya, Tanzània o Etiòpia.

Cada any, només a l'Àfrica Occidental són milions les dones i les nenes les que pateixen la mutilació genital femenina. L'emigració ha estès la pràctica a països com Pakistan, Índia, Malàsia, Indonèsia i fins i tot a països del "món occidental".

Comentaris

I am not positive where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time finding out more or understanding more. Thanks for fantastic info I was on the lookout for this info for my mission.

Afegeix un comentari nou