5 trucs online per sumar gent a la causa de la teva organització

 • Una bona estrtègia a les xarxes pot contribuir molt a la teva organització

  Una bona estrtègia a les xarxes pot contribuir molt a la teva organització - Font: Creative Commons

 • SEO, posicionament web per arribar a un públic més ampli

  SEO, posicionament web per arribar a un públic més ampli - Font: Creative Commons

 • El món digital a un clic

  El món digital a un clic - Font: Creative Commons

 • cada plataforma té unes funcions

  cada plataforma té unes funcions - Font: Creative Commons

5 consells sobre com dissenyar una estratègia de comunicació online per apropar el públic a la causa de la teva organització. 

 • Saber què vols aconseguir

És important saber si vols fer que et conegui més gent, que se solidaritzin amb la teva causa i la comparteixin o que es fidelitzin (i paguin). Si la teva entitat acaba de començar la prioritat és que et coneguin, però si fa temps que la teva organització roda potser necessites crear contingut atractiu que inciti a ser compartit més enllà del teu públic.

 • Deixar missatges simples i clars.

Enginy i claredat són la millor fórmula per fer que les teves publicacions a les xarxes socials es comparteixin.

 • Conèixer bé la teva audiència i donar-los el que volen

Com demostren els estudis de mercat de totes les empreses, saber quin és el nostre nínxol de possibles seguidor/es i simpatitzants és clau. És important saber no només quin públic pot interessar-se per la teva entitat, sinó també quin format els resulta més atractiu.

 •  Invertir temps i diners en disseny gràfic

I el format atractiu sempre és el que té un disseny més pulcre. Un bon disseny web és una carta de presentació, i també ho és una bona comunicació a les xarxes socials. Quin to han de tenir les publicacions de la teva entitat? Quines imatges capten l’atenció dels teus seguidors?

 • Analitzar els resultats

No n’hi ha prou amb fer publicacions, cal veure quins resultats donen. Google Analytics, Commun.it, Hootsuite i TweetDeck són algunes plataformes que et permeten fer-ho, i algunes són gratuïtes o parcialment gratuïtes.

La clau és utilitzar aquestes plataformes i aprendre a anar més enllà d les xifres i saltar a interpretar els resultats: només amb una correcta interpretació dels resultats d’audiències online podrem pensar propostes útils de canvi.

En aquest sentit, la combinació de formació en màrqueting digital i les ganes d’aplicar els coneixements en la causa de la teva entitat pot ser molt útil a mitjà i a llarg termini.

 

No és res que no sabessis, però encara que sembli mentida aquests consells tan senzills van afavorir la campanya electoral de Donald Trump: 126 milions d’americans van estar exposats als seus continguts només a través de Facebook.

La teva organització té una causa molt millor que la de Donald Trump. Pren nota del que la seva campanya ens ensenya i aplica-ho. 

Afegeix un comentari nou