Amnistia Internacional presenta l'Informe 2012: “Per la tirania i la injustícia les coses han canviat”

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Amnistia Internacional presenta l'Informe 2012: “Per la tirania i la injustícia les coses han canviat”

Resum: 

Amnistia Internacional (AI) comença el seu Informe 2012 amb la necessitat d'un Tractat sobre el Comerç d'Armes robust i vinculant, i criticant la manca de lideratge i eficàcia, i fracàs, del Consell de Seguretat de Nacions Unides. L'Informe va des de la geopolítica a casos concrets de vulneració dels drets humans.

Una ineficàcia que ha anat paral·lela al “valor mostrat pels que han protestat els últims 12 mesos” per la vulneració dels drets humans. ”El fracàs de lideratge s'ha convertit en una qüestió global durant l'últim any, en el qual els polítics han respòs a les protestes amb brutalitat o indiferència. Els governs han de mostrar un lideratge legítim i rebutjar la injustícia protegint a qui no té poder i posant límits als poderosos. Ja és hora d'anteposar les persones a les empreses, i els drets als beneficis”, ha dit Salil Shetty, secretari general de l'ONG.

L'Informe d'AI va des de la geopolítica a casos concrets de vulneració dels drets humans, concretament la tortura, almenys a 101 països

Coincidint amb la convocatòria d'eleccions presidencials a Egipte, cada cop és més evident, segons AI, que “s'estan malgastant oportunitats pel canvi que han creat els manifestats”.

El secretari general de l'ONG afirma que en l'últim any “han estat moltes les ocasions en les quals les aliances oportunistes i els interesos econòmics han guanyat als drets humans en la situació geopolítica de l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica”. Segueix afirmant: “el llenguatge dels drets humans es parla quan serveix a interessos polítics i empresarials, però es deixa de banda quan no interessa”.

En el 50è informe de l'ONG es segueix parlant de casos concrets com la no intervenció a Sri Lanka o la passivitat amb els crims contra la humanitat a Síria (on hi ha cas pel Tribunal Penal Internacional, segons AI), gran client d'armes russes, o el silenci de potències emergents com Brasil, Índia i Sud-Àfrica.

L'Informe documenta casos concrets de restriccions de llibertat d'expressió en 91 països, i casos de tortura en 101 països, en molts casos per participar en manifestacions.

“Els manifestants han mostrat que es possible el canvi. Han proposat un repte demanant als governs que defensin la justícia, la igualtat i la dignitat. Han mostrat que la ciutadania no acceptarà líders que no estiguin a l'alçada d'aquestes expectatives. Desprès d'un començament desafortunat, el 2012 ha de convertir-se en l'any de l'acció”, són declaracions del secretari general d'AI.

Afegeix un comentari nou