Apadrina una rata!

  • Font: APOPO

    Font: APOPO

  • Font: APOPO

    Font: APOPO

  • Font: Facebook APOPO

    Font: Facebook APOPO

Un excèrcit de rates heroïnes lluiten arreu del món contra les mines antipersona. Són les rates especialment ensinistrades d'APOPO, una organització holandesa amb una missió molt especial.

La rata geganta de Gàmbia té un olfacte sorprenent i l'enginyer belga Bart Weetjens va tenir la idea d'aprofitar-se'n per formar un exèrcit de rates  molt especial.  Amb l'ajuda de col·legues i del Govern Belga l'any 1997 va fundar l'entitat "Desenvolupament de Productes per a la Detecció de Mines Antipersona" (APOPO en holandès).

 

APOPO actualment treballa a cinc països, i compta amb un equip format per 300 rates i 200 persones. Entre les seves accions destaca la labor dels ensinistradors de  les anomenades "rates heroïnes", una tasca que comença gairebé des del naixement d'aquests animalons.

 

Al mes de néixer les rates són deslletades de la seva mare i inicien un procés de socialització perquè s'acostumin als sorolls i rutines de l'entorn humà. Progressivament se'ls hi ensenya a associar el so d'un clic amb una recompensa que, a poc a poc, anirà relacionada amb l'olor específica de les mines antipersona.

 

Actualment, uns 70 països d'arreu del món es veuen afectats per les mines antipersona. Des d'APOPO defensen la tasca d'aquestes petites heroïnes peludes per lluitar contra la xacra de les mines antipersona.

 

Per a saber-ne o col·laborar en el projecte apadrinant una rata més podeu anar al web d'APOPO:

 

 
 
 

Afegeix un comentari nou