"Cap arma més per cometre atrocitats: és hora d’un Tractat a prova de bales"

 • Cap a un Tractat sobre comerç d'armes

  Cap a un Tractat sobre comerç d'armes

 • La Fundació per la Pau és membre actiu de la Campanya Armes sota control

  La Fundació per la Pau és membre actiu de la Campanya Armes sota control

 • Pots signar la petició, als governs, d'un Tractat robust i vinculant

  Pots signar la petició, als governs, d'un Tractat robust i vinculant

 • Imatge: Nacions Unides

  Imatge: Nacions Unides

La Coalició internacional Armes sota Control, representada a Catalunya per la Fundació per la Pau entre d'altres entitats, segueix demanant signatures entre la ciutadania per exigir als governs un Tractat sobre comerç d'armes (hi ha una Conferència diplomàtica internacional sobre el tema, el juliol), que sigui robust i vinculant.

Explica la Fundació que el comerç sense normatives i irresponsable de les armes és la causa de l'augment de la violència, la pobresa, els abusos contra els drets humans i els conflictes. Aquest juliol de 2012 els Estats tenen l'oportunitat "d'acordar un Tractat que protegeixi els drets humans, la vida i els mitjans de subsistència".

 

La Fundació per la Pau, i la Coalició internacional, et proposa signar la petició d'aquest acord als governs. Pots fer-ho en català en aquest enllaç

 

La clau es que el Tractat impedeixi les transferències d'armament que puguin “contribuir directament a cometre greus abusos contra els drets humans, crims de guerra o a perpetuar la pobresa. El Tractat ha d’incloure totes les armes convencionals i la munició”.

 

La Conferència sobre el Tractat de comerç d'armes la convoca Nacions Unides, del 2 al 27 de juliol a Nova York.

Afegeix un comentari nou