Cruel, inhumana, injusta... paraules que defineixen la pena de mort

Cruel, inhumana, injusta... paraules que defineixen la pena de mort

Resum: 

El 10 d'octubre, Dia Internacional contra la Pena de Mort, centenars d'activistes es manifesten arreu del món per exigir l'abolició d'aquesta pràctica. Amnistia Internacional Catalunya (AIC) realitzarà un acte de carrer a les 18.00 hores, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona. Serà en suport a Sakineh Mohammadi Ashtiani, condemnada a morir lapidada a l'Iran.

Cada any, més països renuncien a l'execució com a condemna. Tot i així, la Xina, l'Iran, l'Iraq, l'Aràbia Saudita i els Estats Units formen un grup de països irreductibles que aglutina el 90% de les execucions. L'Aràbia Saudita és un dels estats que es manté més ferm: va triplicar el nombre d'execucions el darrer any.

Des de fa 10 anys, el 10 d'octubre se celebra el Dia Internacional contra la Pena de Mort. En aquest desè aniversari, Amnistia Internacional vol remarcar la tendència mundial cap a l'abolició de la pena capital, però sense oblidar que encara hi ha 21 països que apliquen la pena de mort, "el càstig més cruel, inhumà i degradant que hi ha".

Barcelona acollirà aquesta tarda un acte de suport a Sakineh Mohammadi Ashtiani, condemnada a morir lapidada a l'Iran, i al seu advocat, Javid Houtan, detingut i torturat. Des d'Amnistia Internacional Catalunya volen donar a conèixer la situació concreta de Sakineh i Javid i, alhora, sensibilitzar sobre la realitat de la pena de mort al món. L'acte tindrà lloc de les 18.00 a les 21.00 hores, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Altres grups d'AI a Catalunya se sumaran a l'acció amb una recollida de firmes pel cas de Sakineh i al llarg del mes d'octubre realitzaran actes contra la pena de mort:

  • 12 d'octubre: Grup del Penedès, a Sant Sadurní d'Anoia
  • 20 d'octubre: Grup de Girona, des de la fira d'entitats de la ciutat
  • 27 d'octubre: Grup de Tarragona, Rambla Nova
  • 28 d'octubre: Grup del Penedès,des de la Festa de la Solidaritat de Vilafranca del Penedès


Durant el dia d'avui, els tuitaires estan fent servir l'etiqueta #NOPenadeMort per denunciar aquesta pràctica, tot aportant paraules que la defineixen, com ara, desesperança, error, impotència, tristesa, inhumà, injustícia...

Afegeix un comentari nou