El Parlament Europeu ha creat l’intergrup pels drets de la infància

Parlament europeu Font: en.wikipedia.org
Caterina Chinnici co-presidenta de l'intergrup Font: it.wikipedia.org
Nens Font: pixabay.com

El Parlament Europeu ha creat l’intergrup pels drets de la infància

Resum: 

“El parlament Europeu necessita un organisme formal amb responsabilitat pels nens ja que cap comitè té aquesta responsabilitat” - Caterina Chinnici co-presidenta de l’intergrup pels drets dels infants.

Els intergrups són estructures informals que hi ha al cor del Parlament Europeu que serveixen per augmentar els intercanvis entre eurodiputats i la societat civil en temes particulars. En aquest cas, l’intergrup pels drets dels infants pretén promoure els drets dels nens i nenes i, assegurar que els seus interessos es tenen compte a les decisions de la Unió Europea.

A més, el Parlament Europeu, ha demanat a tothom, des de les institucions de la UE fins a la societat civil, que s’uneixin forces i cooperin per millorar la situació dels infants tant de la Unió Europea com de fora.

L’11 de desembre es va aprovar la creació d’aquest intergrup resultat de l’esforç d’Eurochild i 14 altres organitzacions dedicades als drets dels infants que van redactat el Manifest dels drets dels infants on es feia palès que un de cada quatre infants europeus viu en situació de pobresa i més d’un milió viu institucionalitzat arreu d’Europa. Tot i això, cap dels 20 comitès permanents té responsabilitat explicita sobre la infància, ni una avaluació del treball legislatiu i no legislatiu en infància, ni un control de la proporció del pressupost de la UE dedicat als nens. Per tot això, es demanava un mecanisme permanent al Parlament Europeu capaç de defensar els interessos dels infants en tots els seus àmbits de treball.

I ja, el passat 27 de gener es van trobar per discutir les prioritats i maneres de treballar. L’intergrup promocionarà els drets dels infants tant a nivell intern com extern de la Unió Europea, els Membres del Parlament Europeu MEP repartiran temes focus entre els membres de l’Intergrup que seran responsables d’investigar els punts d’impacte en els drets dels infants als seus comitès parlamentaris.

L’intergrup es reunirà de manera regular, aproximadament, una vegada al mes.

Afegeix un comentari nou
0