El Servei Civil Internacional obre places de coordinació per camps de voluntariat a Catalunya

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Logo del Servei Civil Internacional de Catalunya.
Logo del Servei Civil Internacional de Catalunya.
Voluntariat en un camp de renovació de boscos.
Voluntariat en un camp de renovació de boscos.
Voluntariat urbà a les ciutats.
Voluntariat urbà a les ciutats.

El Servei Civil Internacional obre places de coordinació per camps de voluntariat a Catalunya

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Els camps es troben a Girona, Granollers, Santa Coloma de Queralt, Barcelona i Vilanova i la Geltrú.

El Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI) cerca coordinadors i coordinadores pels seus camps de voluntariat al voltant del territori. En aquest sentit, l’organització juvenil ha llençat una convocatòria per trobar perfils que coordinin camps a Girona, Valls, Granollers, Santa Coloma de Queralt, Barcelona i Vilanova i la Geltrú. En aquests camps de treball, l’equip de coordinació podrà viure una nova experiència intercultural assumint una figura diferent de la dels voluntaris: precisament, interpretaran el rol de monitoritzar i gestionar les activitats que s’hi desenvolupin als diferents camps.

Els requisits per inscriure’s a les diferents ofertes són només tenir experiència prèvia en camps de voluntariat i un nivell d’anglès alt. Les persones seleccionades hauran de vetllar perquè hi hagi una bona comunicació entre el grup de participants i l’entitat promotora. A més, gestionaran l’espai de treball i la durada de les activitats de lleure, amb l’objectiu que el funcionament del grup sigui òptim i autogestionat. Els camps de treball tractaran temàtiques com la inclusió social, la preservació de la natura, la paràlisi cerebral o l’apoderament a un centre penitenciari de joves.

Durant el mes de juliol, del 2 al 16 i del 16 al 30, es farà un camp de treball a Girona anomenat “Estiu per la inclusió social”. El projecte és una bona oportunitat per contribuir a la inclusió social de joves i infants de la ciutat de Girona que es troben en risc d’exclusió social. El lleure i les activitats d’educació no-formal seran els recursos pel desenvolupament dels joves. Escalada, sortida a parcs d’atraccions o esports de natura i ball seran algunes de les activitats programades pels voluntaris i voluntàries, que donaran suport al Casal d’Estiu.

La resta dels camps de treball es desenvoluparan durant el mes d’agost. A Granollers, del dia 1 fins el 12 es farà un camp de treball al centre penitenciari de joves de la Roca, amb joves interns entre 18 i 23 anys. El voluntariat internacional serà la via per apoderar-los i treballar l’inclusió social. Santa Coloma de Queralt, per la seva banda, acollirà del 6 al 20 d’agost una iniciativa ecològica per promoure i desenvolupar vida sostenible i treballar valors com la sostenibilitat, la responsabilitat i l’autosuficiència.

Per últim, el municipi de Capmany, a Girona, celebrarà durant 7 dies (del 7 al 13 d’agost) un camp de voluntariat per entendre com és la vida de les persones amb paràlisi cerebral. A través d’activitats educatives, de lleure i esport, se’ls hi donarà suport per millorar les seves competències físiques, socials i emocionals. El darrer camp de treball tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú, un projecte que consistirà en tasques de recuperació de l’entorn ambiental del municipi i de fer tasques de promoció.

Si vols fer la inscripció, pots enviar un correu a incoming@sci-cat.org especificant el camp de treball. Per més informació, pots accedir al següent enllaç.

Comentaris

Bona tarda,

La meva filla té 16 anys (17 a l´agost) i li agradaría fer un voluntariat amb nens o gent gran durant l´agost. Prego m´indiquin a on ens hem d´adreçar.

Gràcies,

Salutacions,

Lluc Coll

620 771 265

Bon dia Lluc,

A la nostra secció 'Fes voluntariat' trobaràs informació sobre punts de voluntariat i diverses crides de voluntariat

http://xarxanet.org/fes-voluntariat

Moltes gràcies

Equip de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou