El Servei Civil Internacional obre places de coordinació per camps de voluntariat a Catalunya

  • Logo del Servei Civil Internacional de Catalunya.

    Logo del Servei Civil Internacional de Catalunya. - Font: SCI

  • Voluntariat en un camp de renovació de boscos.

    Voluntariat en un camp de renovació de boscos. - Font: Wikimedia

  • Voluntariat urbà a les ciutats.

    Voluntariat urbà a les ciutats. - Font: Wikimedia

Els camps es troben a Girona, Granollers, Santa Coloma de Queralt, Barcelona i Vilanova i la Geltrú. 

El Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI) cerca coordinadors i coordinadores pels seus camps de voluntariat al voltant del territori. En aquest sentit, l’organització juvenil ha llençat una convocatòria per trobar perfils que coordinin camps a Girona, Valls, Granollers, Santa Coloma de Queralt, Barcelona i Vilanova i la Geltrú. En aquests camps de treball, l’equip de coordinació podrà viure una nova experiència intercultural assumint una figura diferent de la dels voluntaris: precisament, interpretaran el rol de monitoritzar i gestionar les activitats que s’hi desenvolupin als diferents camps.

Els requisits per inscriure’s a les diferents ofertes són només tenir experiència prèvia en camps de voluntariat i un nivell d’anglès alt. Les persones seleccionades hauran de vetllar perquè hi hagi una bona comunicació entre el grup de participants i l’entitat promotora. A més, gestionaran l’espai de treball i la durada de les activitats de lleure, amb l’objectiu que el funcionament del grup sigui òptim i autogestionat. Els camps de treball tractaran temàtiques com la inclusió social, la preservació de la natura, la paràlisi cerebral o l’apoderament a un centre penitenciari de joves.

Durant el mes de juliol, del 2 al 16 i del 16 al 30, es farà un camp de treball a Girona anomenat “Estiu per la inclusió social”. El projecte és una bona oportunitat per contribuir a la inclusió social de joves i infants de la ciutat de Girona que es troben en risc d’exclusió social. El lleure i les activitats d’educació no-formal seran els recursos pel desenvolupament dels joves. Escalada, sortida a parcs d’atraccions o esports de natura i ball seran algunes de les activitats programades pels voluntaris i voluntàries, que donaran suport al Casal d’Estiu.  

La resta dels camps de treball es desenvoluparan durant el mes d’agost. A Granollers, del dia 1 fins el 12 es farà un camp de treball al centre penitenciari de joves de la Roca, amb joves interns entre 18 i 23 anys. El voluntariat internacional serà la via per apoderar-los i treballar l’inclusió social. Santa Coloma de Queralt, per la seva banda, acollirà del 6 al 20 d’agost una iniciativa ecològica per promoure i desenvolupar vida sostenible i treballar valors com la sostenibilitat, la responsabilitat i l’autosuficiència.

Per últim, el municipi de Capmany, a Girona, celebrarà durant 7 dies (del 7 al 13 d’agost) un camp de voluntariat per entendre com és la vida de les persones amb paràlisi cerebral. A través d’activitats educatives, de lleure i esport, se’ls hi donarà suport per millorar les seves competències físiques, socials i emocionals. El darrer camp de treball tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú, un projecte que consistirà en tasques de recuperació de l’entorn ambiental del municipi i de fer tasques de promoció.

Si vols fer la inscripció, pots enviar un correu a incoming@sci-cat.org especificant el camp de treball. Per més informació, pots accedir al següent enllaç.

Comentaris

Bona tarda,

La meva filla té 16 anys (17 a l´agost) i li agradaría fer un voluntariat amb nens o gent gran durant l´agost. Prego m´indiquin a on ens hem d´adreçar.

Gràcies,

Salutacions,

Lluc Coll

620 771 265

Afegeix un comentari nou