En vigor el Tractat Internacional Contra el Comerç d'Armes

  • Font: pixabay.com

    Font: pixabay.com

  • Font: pixabay.com

    Font: pixabay.com

  • Font: pixabay.com

    Font: pixabay.com

El passat dia 24 de desembre va entrar en vigor el tractat de l'ONU, un document històric que ha estat ratificat, de moment, per 60 països.

El Tractat contra el Comerç d'Armes de l'ONU és el primer acord multilateral jurídicament vinculant que prohibeix als Estats exportar armes convencionals per al seu ús en actes de genocidi, crims contra la humanitat o crims de guerra.

Més de mig milió de persones moren anualment arreu del món a causa de les armes de foc. Això equival a una víctima mortal cada minut, morta ja  sigui en un context de guerra o no. El Tractat contra el Comerç d'Armes , que va entrar en vigor el passat 24 de desembre, va ser aprovar durant el mes d'abril. Els tres únics països que  van posicionar-s'hi en contra van ser Iran, Corea del Nord i Síria.

Es calcula que el comerç legal d'armes mou gairebé 55.000 milions d'euros anuals. A causa de l'augment de la militarització dels països asiàtics, aquesta xifra ha augmentat en els darrers anys. Actualment l'Índia ja ha esdevingut el comprador d'armes més gran del món. Els principals exportadors mundials són els Estats Units, Rússia, Alemanya, França i la Xina, que acaparen tres quartes parts del total de vendes.

 

 

Afegeix un comentari nou