I Fòrum Europeu per la Sobirania Alimentària

 Font:
Font:
 Font:
Font:

I Fòrum Europeu per la Sobirania Alimentària

Resum: 

El I Fòrum per la Sobirania Alimentària, del 16 al 21 d'agost, i organitzat per la “Via Campesina”, té lloc a Krems (Àustria). El concepte de sobirania alimentària va ser mencionat per primera vegada el 1996 per la “Via Campesina”, una xarxa d'organitzacions socials pageses d'arreu del món.

Això va ser durant la Cimera d'aliments de la FAO (Organització de Nacions Unides per l'Agricultura i l'Alimentació), a Roma, aquell any. I el concepte ha fet fortuna, fins aquest Fòrum en el qual el concepte vol posar als productors agropecuaris i als consumidors en el centre del debat, i també la necessitat de recolzar les comunitats per produir els seus propis aliments localment, així com aliments culturalment propis, més enllà de les condicions dels mercats internacionals.

Seran 500 participants de tota Europa els que faran propostes al voltant del tema, en un moment en el qual la Comissió europea prepara els projectes de Llei per la futura Política Agrària Comú (PAC), l'octubre de 2011. L'organització del Fòrum es qüestiona com desenvolupar l'agricultura a petita escala i mantenir el teixit socioeconòmic i cultural de les zones rurals europees.

El 19 d'agost, a més del gruix dels dies del Fòrum, es faran activitats pel públic en general, que inclouran sortides pel matí a diverses comunitats rurals, com explotacions d'agricultura ecològica, cooperatives, cerveseries tradicionals i altres. Per la tarda, hi haurà un “Mercat d'idees”, en el qual es presentaran i debatran continguts del Fòrum.

Per més informació: Marzia Rezzin, marzia.rezzin@eurovia.org (Coordinació Europea Via Campesina, telèfon 0032473300156). O en aquesta pàgina web. Són 150 les organitzacions socials, de 70 països a Àsia, Àfrica, Europa i Amèrica, les que conformen la “Via Campesina”.