Drets humans a la “pikota”?

 Font:
Font:

Drets humans a la “pikota”?

Resum: 

Són 5 sessions independents i obertes, dins d'un cicle aquest octubre i novembre. Una anàlisi de l'estat dels drets humans al món des d'una perspectiva catalana: habitatge, salut, mobilitat, participació ciutadana, crisi.

La Federació Catalana d'ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament es qüestiona l'estat dels drets humans aquí i al món. Cins eixos per cinc sessions:

  • Drets humans i models econòmics (amb l'Institut de Drets Humans de Catalunya, Amnistia Internacional i Seminari Tarifa)
  • Dret a l'habitatge (amb Observatori DESC, Somriures de Bombai i Amnistia Internacional)
  • Les privatitzacions, poden garantir l'accés a béns socials? l'exemple de la salut (amb Pa sucat, Medicus Mundi i Amnistia Internacional)
  • Dret a la ciutadania/ dret al vot/ dret a la participació (amb l'Institut de Drets Humans de Catalunya, Parlament Ciutadà i Democràcia Real)
  • Dret a la mobilitat (amb SOS Racisme, Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat i Amnistia Internacional)

Les mesures d'austeritat en el marc de la crisi econòmica “han afectat diversos drets econòmics i socials, com ara els que garanteixen l'accés a seguretat social, l'habitatge, la salut o l'educació. Mesures totes elles amb efectes molt greus per a tothom, i en especial per als sectors més empobrits i marginats de la nostra societat”.

“Són compatibles algunes mesures contra la crisi amb la garantia dels drets? Estan encara vigents els drets humans? O ja els han posat a la picota?”

La Federació Catalana d'ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament vol, al llarg de cinc sessions, escoltar i debatre al voltant de l'experiència i el testimoni de diverses persones sobre l'impacte de la crisis i els drets humans a casa nostra, i altres indrets del món.

Aquestes jornades estan adreçades a moviments socials, entitats, i a la ciutadania interessada en els drets humans. Es fan a la seu de la Federació, carrer Tàpies, 1-3, de Barcelona, en sessions obertes que formen part d'un cicle, els dimecres 16, 23 i 30 d'octubre i 13 i 20 de novembre de 18:15h a 20:15h.

Tot el programa i més informació, en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou