L’actor Viggo Mortensen i el pianista Rafel Plana conversaran al Teatre Lliure en benefici dels refugiats

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Rafel Plana i Viggo Mortensen. Font: Teatre Lliure
Rafel Plana i Viggo Mortensen. Font: Teatre Lliure
Logo de l'Associació Catalana per la Pau. Font: Associació Catalana per la Pau
Logo de l'Associació Catalana per la Pau. Font: Associació Catalana per la Pau
Teatre Lliure de Montjuïc. Font: Teatre Lliure
Teatre Lliure de Montjuïc. Font: Teatre Lliure
Viggo Mortensen, compromès amb la poesia.  Font: Casa de América, Flickr
Viggo Mortensen, compromès amb la poesia. Font: Casa de América, Flickr

L’actor Viggo Mortensen i el pianista Rafel Plana conversaran al Teatre Lliure en benefici dels refugiats

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Dues funcions solidàries de l’espectacle “Ramas para un nido” finançaran els projectes de l’Associació Catalana per la Pau a Jordània i el Líban.

L’actor nord-americà Viggo Mortensen i el pianista i compositor Rafel Plana es trobaran els dies 27 i 28 de juny al Teatre Lliure de Montjuïc per col·laborar en dues funcions solidàries de l’espectacle “Ramas para un nido”, els beneficis de les quals aniran destinats a finançar les activitats de l’Associació Catalana per la Pau a favor del col·lectiu refugiat.

L’espectacle musical i poètic serà una conversa entre la veu de l’actor i el piano de Plana. Les entrades tenen un preu de 20 euros i tot el que es recapti ajudarà als projectes que l’entitat catalana desenvolupa a Jordània i el Líban per garantir l’atenció de les persones refugiades.

No és la primera vegada que el Teatre Lliure acull una activitat destinada a ajudar a les persones que fugen de la guerra. El 12 de setembre de 2016 l’espai teatral va acollir l’espectacle "De Damasc a Idomeni", una obra amb 60 grans noms del món del teatre a Catalunya que tenia l’objectiu de finançar el manteniment de l’Astral, el vaixell de salvament marítim de l’ONG badalonina Proactiva Open Arms per rescatar persones refugiades de la mort. “Al llarg de tota la temporada que ve seguirem treballant en aquesta línia, estretament amb el Tercer Sector i amb els col·lectius amb risc en exclusió social”, afirma David Vericat, director de comunicació del Teatre Lliure. Una altra obra que forma part d’aquest programa és "Masacre", de la companyia Teatro del Barrio en una història del capitalisme espanyol dirigida per Alberto San Juan a finals de març i principis d’abril. L’import de les entrades es va repartir com a donatius per a diferents ONGs.

Abans que comencés l’èxode de persones refugiades cap a Europa, el Teatre Lliure col·laborava amb la difusió. “No podíem fer res més perquè teníem una programació tancada, el que vam fer és difondre i posar-nos en contacte amb totes les ONG”, explica Vericat. Enguany, el 16 de juny presentaran la nova temporada amb més funcions solidàries, en una clara aposta d’implicació en la feina de les entitats de drets humans.

Viggo Mortensen, a banda d’aparèixer en pel·lícules com El senyor dels anells, Promeses perilloses, The Road o Un mètode perillós i ser un referent del món del cinema, ha trobat en la poesia el seu alter ego. De fet, l’actor nord-americà va recitar els seus poemes el 12 de maig en el marc del Barcelona Poesia 2017. En aquest esdeveniment Mortensen va llegir poemes en castellà i anglès en un recital que es va durar una hora aproximadament. A més, també es dedica a altres arts plàstiques com la fotografia i la pintura i arts dinàmiques com la música.

Per la seva banda, Rafel Plana és pianista, compositor, productor i emprenedor cultural. Actualment dirigeix un equip de 28 músics a l’Institut del Teatre de Barcelona, artistes que donen suport als equips docents del conservatori de dansa, les escoles superiors d’interpretació, escenografia, direcció i dramatúrgia. A més, ha realitzat més de 500 actuacions a Europa i els Estants Units.

Les entrades estan disponibles al següent enllaç. La durada del recital és d’1 hora sense pausa i el hashtag per poder compartir l’experiència a les xarxes socials i fer difusió de l’obra és #lliurerefugiats. L’espectacle tindrà lloc a la Plaça de Margarida Xirgu.

Afegeix un comentari nou