Oxfam Intermón recorre 5.000 km amb un "doble" de Rajoy per denunciar la baixa xifra d’acollida de refugiats

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Liquua va tenir el seu nadó al camp de refugiats sirians de Zaatari (Jordània).
Doble de Rajoy de la campanya "Bloquejats".
Doble de Rajoy de la campanya "Bloquejats".
Logo d'Oxfam Intermon.
Logo d'Oxfam Intermon.

Oxfam Intermón recorre 5.000 km amb un "doble" de Rajoy per denunciar la baixa xifra d’acollida de refugiats

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’Estat espanyol es va comprometre a acollir 17.337 persones refugiades, de les quals han arribat 1.983. Des del mes de maig, la campanya de pressió “Bloquejats” ha realitzat un viatge simbòlic per diferents ciutats.

Oxfam Intermón acabarà avui dia 22 de setembre el seu tour per l’Estat espanyol amb un capgròs de Mariano Rajoy, una campanya que sota el nom “Bloquejats” va començar el passat mes de maig amb l’objectiu de denunciar i donar visibilitat a la baixa xifra de persones refugiades que ha acollit el Govern. Dit en altres termes, del compromís inicial d’acollir 17.337 persones, Espanya només ha acollit 1.983, és a dir, un 7,5% que segons afirma l’organització internacional “ens deixa a la cua d’Europa”.

En total, el recorregut per diferents ciutats de l’Estat ha completat els 5.053 km, és a dir, la mateixa distància que hi ha entre la ciutat de Damasc i capital de Síria i Madrid. El "doble" de Rajoy va arribar a Barcelona el passat 7 de juliol i també ho va fer a Tarragona l’11 d’agost. El seu pas més recent per terres catalanes va ser el 15 de setembre, quan va arribar a Vilanova i la Geltrú. L’inici del tour va tenir lloc a Madrid i acabarà avui a Saragossa, però la campanya romandrà activa fins al proper 26 de setembre, data que expira el termini que té l’Estat espanyol per complir amb els seus compromisos.

Altres ciutats per les quals ha passat són Sevilla, València, Màlaga, Alacant, Bilbao, Vitòria, Meis, Santander, Sant Sebastià, Burgos, Salamanca o Pamplona. Segons Oxfam, el conflicte a Síria ha obligat a cinc milions de persones refugiades a fugir del país. Juntament amb el capgròs del president de l’Estat espanyol, l’ONG ha habilitat un formulari perquè la ciutadania el signi i exigeixi al Govern que compleixi amb el que va prometre.

La campanya també comparteix algunes històries de persones #Bloquejades, com per exemple la Liqaa, una refugiada siriana que va estar a un camp de refugiats a Zaatari (Jordània) i que va tenir el seu nadó allà, lluny de la seva família. “Aquest no és lloc per tenir un nen, demano a la comunitat internacional trobar una solució al conflicte i que puguem tornar a casa”, explica en el seu testimoni.

L’ONG fa servir la imatge d’un mòbil i una mà que bloqueja a refugiades com la Salma, l’Omar i la Rosa. Aquesta imatge representa el gest de bloquejar una persona a una xarxa social, un disseny que simbolitza el que segons Oxfam Intermón ha fet l’Estat espanyol. Per poder signar i donar suport, pots fer clic en el següent enllaç.

Afegeix un comentari nou