Perspectives internacionals d'educació

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Perspectives internacionals d'educació

Resum: 

Es presenten a Barcelona els resultats d'una enquesta internacional de l'OCDE sobre competències de la població adulta. Per indicar tendències, necessitats i reptes en el desenvolupament d'habilitats.

El desenvolupament d'habilitats i competències és cada vegada més requerit per les societats del segle XXI. Els països han de formar persones amb competències per viure, treballar i participar en el seu creixement i el de les seves comunitats. Competències que van més enllà d'una titulació formal.

L'objectiu de l'OCDE (Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics) amb aquesta enquesta internacional és proporcionar als països comprensió sobre com l'educació pot millorar les competències que les persones necessiten, socialment, laboralment i personalment.

La Fundació Jaume Bofill, que organitza la presentació, es qüestiona, al respecte:

“Tots els ciutadans poden llegir i entendre un text? Quines persones tenen més facilitat per desenvolupar-se en ambients tecnològics? Els sistemes educatius estan responent a les demandes d'un mercat de treball canviant? Per què els joves ho tenen tan difícil per trobar una feina?”

És el 7 de novembre, a les 18:30h. Es tracta de “The OECD -PIAAC- Survey of Adult Skills", i es presenta al Cercle d'Economia de Barcelona (c/ Provença, 298)



Intervenen:

  • William Thorn, analista sènior de polítiques educatives a la Direcció d'Educació de l'OCDE i cap del projecte PIAAC
  • Òscar Valiente, professor i investigador al Departament d'Educació de la Universitat de Glasgow

Acte gratuït i obert a tothom. Per assistir-hi cal inscripció prèvia. El debat també es podrà seguir en directe per videostreaming.

Col·laboren:

  • Pascal International Observatory
  • Cercle d'Economia
  • Obra Social "La Caixa”

Nota relacionada, sobre els resultats de l'enquesta, a El Pais (anglès).

Vídeo de l'OCDE sobre l'enquesta internacional: Boost skills for jobs and well-being



Afegeix un comentari nou