Premis mundials del bon govern. ONU i la Generalitat de Catalunya

L'ONU coorganitza amb la Generalitat el lliurament dels premis mundials al bon govern, la transparència i l'e-government. La entrega tindrà lloc a Barcelona el 23 de juny en un acte que comptarà amb la presència del sot-secretari general de l’ONU. L’acte de lliurament anirà precedit de dos dies de debats amb gestors públics i experts de tot el món sobre bones pràctiques,  participació i e-government. Al final de les jornades es podria aprovar una Declaració de Barcelona sobre transparència i bon govern.

Les Nacions Unides coorganitzen aquest any el lliurament dels seus Premis al Servei Públic i a l’E-government amb la Generalitat de Catalunya (Direcció General de Participació Ciutadana) i celebrarà la cerimònia d’entrega a la ciutat de Barcelona el 23 de juny. L’acte reunirà a la ciutat prop de 400 representants de governs de tot el món i comptarà amb la presència del sot-secretari general de l’ONU per a Afers Econòmics i Socials, Sha Zukang, la vicepresidenta del govern central, M. Teresa Fernández De la Vega, el president de la Generalitat, José Montilla i el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura. El lliurament anirà acompanyat de dos dies de debats (21 i 22 de juny) amb gestors públics i experts que haurien de culminar amb l’aprovació d’una Declaració de Barcelona sobre pràctiques de bon govern i transparència.

 

 

Es tracta del primer cop que l’ONU coorganitza el lliurament dels guardons amb un govern i celebra la cerimònia d’entrega fora de les seus de Nacions Unides. Cal recordar que el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació va guanyar el Premi al Servei Públic l’any 2008 per l’impuls de la participació en el procés d'elaboració de decisions polítiques mitjançant mecanismes innovadors.

 

 

Dia del Servei Públic de les Nacions Unides

 

 

L’any 2003, l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 23 de juny com a Dia del Servei Públic amb la voluntat de celebrar la importància del servei públic a la comunitat, destacar la seva contribució en processos de desenvolupament i reconèixer el treball dels servidors públics.

 

 

Afegeix un comentari nou