Pren el control de la tecnologia per eradicar la violència vers les dones

Cartell de la campanya Take back the tech!

Pren el control de la tecnologia per eradicar la violència vers les dones

Resum: 

La iniciativa Take back the tech! (Dominem la tecnologia!) promou l'activisme contra la violència vers les dones, tot fent una crida a prendre el control de la tecnologia per compartir-hi històries transformadores entre el 25 de novembre i el 10 de desembre.

Aquesta campanya s'engega en el marc dels 16 dies d'activisme contra la violència de gènere, que es porten a terme entre el Dia Internacional per l'eliminació de la violència vers les dones, 25 de novembre, i el Dia Internacional dels Drets Humans, 10 de desembre. Durant aquests 16 dies, el lloc web de Take back the tech! ofereix una història al dia sobre com afecten Internet i la tecnologia mòbil a la vida de les dones i les nenes, en diferents parts del món. La idea és compartir aquestes històries per tal que tothom les pugui llegir, debatre al seu voltant i fer-ne difusió!

Algunes són històries de dones i nenes que han patit violència a través d'Internet o utilitzant les tecnologies digitals; algunes altres tiren per terra les idees estereotipades sobre la tecnologia i els rols de gènere; i d'altres són històries que imaginen un món lliure de violència contra les dones. Així, cada història explora un aspecte de la violència contra les dones i la seva interconnexió amb els drets a la comunicació.

La campanya també fa una crida a les dones perquè hi comparteixin la seva pròpia història. El lema de la iniciativa és "16 dies x 16 històries. Explica, escolta, actua!", així doncs, qui s'animi a compartir la seva experiència ho pot fer i, qui prefereixi smplement fer-se ressò dels relats publicats, pot participar-hi llegint i difonent les històries i les idees de canvi.

Afegeix un comentari nou
0