Pren el control de la tecnologia per eradicar la violència vers les dones

 Font:
Font:

Pren el control de la tecnologia per eradicar la violència vers les dones

Resum: 

La iniciativa Take back the tech! (Dominem la tecnologia!) promou l'activisme contra la violència vers les dones, tot fent una crida a prendre el control de la tecnologia per compartir-hi històries transformadores entre el 25 de novembre i el 10 de desembre.

Aquesta campanya s'engega en el marc dels 16 dies d'activisme contra la violència de gènere, que es porten a terme entre el Dia Internacional per l'eliminació de la violència vers les dones, 25 de novembre, i el Dia Internacional dels Drets Humans, 10 de desembre. Durant aquests 16 dies, el lloc web de Take back the tech! ofereix una història al dia sobre com afecten Internet i la tecnologia mòbil a la vida de les dones i les nenes, en diferents parts del món. La idea és compartir aquestes històries per tal que tothom les pugui llegir, debatre al seu voltant i fer-ne difusió!

Algunes són històries de dones i nenes que han patit violència a través d'Internet o utilitzant les tecnologies digitals; algunes altres tiren per terra les idees estereotipades sobre la tecnologia i els rols de gènere; i d'altres són històries que imaginen un món lliure de violència contra les dones. Així, cada història explora un aspecte de la violència contra les dones i la seva interconnexió amb els drets a la comunicació.

La campanya també fa una crida a les dones perquè hi comparteixin la seva pròpia història. El lema de la iniciativa és "16 dies x 16 històries. Explica, escolta, actua!", així doncs, qui s'animi a compartir la seva experiència ho pot fer i, qui prefereixi smplement fer-se ressò dels relats publicats, pot participar-hi llegint i difonent les històries i les idees de canvi.

Afegeix un comentari nou