Set cooperatives catalanes, a la primera ruta europea Cooproute

  • Vaques. Imatge amb llicència CC BY 2.0 de Jeroen Bennink (Flickr)

    Vaques. Imatge amb llicència CC BY 2.0 de Jeroen Bennink (Flickr)

La ruta es posarà en marxa l'any vinent amb l'objectiu de difondre la cultura cooperativa, tot vinculant el turisme amb el món cooperatiu.

Set cooperatives de treball de Catalunya formaran part de Cooproute, la primera ruta europea de cooperatives. Aquesta oferta turística vol reflectir el patrimoni cultural i industrial cooperatiu europeu comú i les tradicions locals. També pretén contribuir a la regeneració econòmica i a la creació d'ocupació, a través de la cooperació interregional i transnacional en l'àmbit del turisme.

Les cooperatives catalanes que es podran visitar en el marc de la ruta són Sambucus, Biciclot, L'olivera Cooperativa, La Ciutat Invisible, Els Caus de Mura, la Garbiana i l'agència de desenvolupament rural del Berguedà en representació de les cooperatives de la comarca. Tres altres entraran a formar part de la ruta més endavant: les cooperatives agràries Agrícola Falset-Marçà, Adernats Vinícola de Nulles i Apícola el Perelló.

La idea de crear una proposta turística d'aquestes característiques va sorgir arran de que l'ONU va declarar el 2012 any internacional del cooperativisme. Dos anys després, està prenent forma. Ja s'hi han sumat 67 entitats, la majoria de les quals són cooperatives encara que també hi ha fundacions o associacions: 38 són italianes, 10 espanyoles i altres 10 catalanes. Totes són entitats "arrelades en el territori local i les seves activitats econòmiques contribueixen a la preservació de les habilitats i dels productes tradicionals de la zona".

A través de la plana web de Cooproute els/les visitants podran trobar les diverses cooperatives que en formen part i propostes de rutes o itineraris, tant transnacionals com interregionals. Així, podran fer-se la ruta a la seva mida.

Font: eldiario.es

Afegeix un comentari nou