Una ONG belga dissenya un web per sensibilitzar sobre la gent que dorm al carrer

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar

Una ONG belga dissenya un web per sensibilitzar sobre la gent que dorm al carrer

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Notfairbnb.be parodia la plataforma Airbnb d’allotjament entre particulars i ofereix dormir sobre cartons o sota ponts amb la finalitat de fer captació de fons.

"Viu a on ningú hi voldria viure". Aquest és el lema de Notfairbnb.be, un web que convida a persones individuals o a grups a passar la nit al carrer o sota els ponts de Brussel·les. L’ONG Solidaritat Grans Freds és l’organització que ha ideat la campanya, amb una acollida notablement positiva fins al moment. La web, que té finalitats socials i que té l’objectiu de fer captació de fons per a les persones sense sostre, ha imitat el disseny de la plataforma d’allotjament entre particulars Airbnb i ha fet una versió que vol provocar la sensibilització de la societat davant de les persones que han de viure al carrer.

"A Notfairbnb no trobareu ni lofts de luxe, ni cases d’ensomni, sinó la realitat a la qual les persones sense sostre s’enfronten cada nit", afirmen des de la pàgina web. Notfairbnb.be dóna l’oportunitat als usuaris i usuàries a reservar virtualment alguna de les opcions que ofereix i contribuir d’aquesta manera a proporcionar un hivern més càlid a les més de 5.000 persones que no tenen on dormir a Brussel·les.

Dormir sobre un matalàs verd a la Place Rogier de la capital belga o descansar sobre un cartó a Cantersteen són algunes de les opcions que es poden filtrar a la pàgina. De manera satírica, Notfairbnb.be convida a un Bed&Breakfast amb molt d’espai a La Bourse de Brussel·les, situat al costat d’un cafè on poder recollir les restes per la finestra i amb un encantador cartó familiar per poder compartir-lo.

La web va ser llençada el 21 de desembre del 2016, i segons l’agència EFE, va tenir més de 10.000 clics en quatre dies i va recaptar fins al diumenge 25 fins a 5.200€. Segons Cynthia Simpson, responsable de l’ONG, des dels Països Baixos i Canadà els han contactat per fer campanyes similars en declaracions a la mateixa agència.

Solidaritat Grans Freds és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu a les persones sense sostre de Brussel·les a viure en unes millors condicions. Gràcies a les donacions ofereixen una ajuda material com poden ser roba, material sanitari, etc. Samusocial els ofereix assistència psicològica i intenta trobar solucions estructurals per oferir un sostre de veritat a aquells que viuen al carrer.