Voluntariat internacional per a persones grans

  • Imatge: SEVEN, un dels camps de treball 2009

    Imatge: SEVEN, un dels camps de treball 2009

 

Quan es parla de voluntariat a l'estranger, es pensa generalment en intercanvi de joves, Servei Voluntari Europeu, camps de treball o turisme responsable. Ara, la Comissió Europea impulsa el programa Xarxa d'intercanvi de voluntaris grans europeus. Les persones grans que ho desitgin ja poden fer aquest tipus de voluntariat, involucrar-se en el projecte i compartir-lo amb joves.

La Xarxa d'intercanvi de voluntaris majors europeus (SEVEN, per les seves sigles en anglès) ofereix l'oportunitat als "sèniors" de participar en un projecte en l'estranger. Els camps de treball internacionals que s'organitzen requereixen entre una i tres setmanes. En ells es donen cita voluntaris de diferents països, per això és necessari que els majors coneguin, almenys, un idioma estranger. Altre requisit és que les persones siguin dinàmiques, amb la capacitat d'adaptar-se a altres costums i cultures.

 La majoria d'aquests camps de treball es desenvolupen a l'estiu, ja que és l'època que els voluntaris tenen més temps per a dedicar-se a aquestes tasques. Cada grup es compon d'entre 10 i 20 voluntaris, que comparteixen el seu temps amb comunitats locals i realitzen diverses activitats: protecció del medi ambient, ajuda a diversos grups socials, activitats lúdiques amb nens i majors, etc.

 

Teniu més informació aquí.

  

Afegeix un comentari nou