Amnistia Internacional demana més protecció per les víctimes de violència masclista

Amnistia Internacional, coincidint amb el Dia Internacional contra la violència de gènere, ha fet un manifest en el qual demana més protecció judicial per a les víctimes.

El passat dia 25 de novembre, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, Amnistia Internacional (AI) va demanar mesures i formació que garanteixi la especialització de jutges i professionals de la justícia en matèria de violència de gènere.

Una de les qüestions que ha denunciat l’entitat és que, de les 44 dones que han mort a mans de la seva parella al llarg de l’any 2013, vuit d’elles havien presentat denúncia i només una d’elles disposava de mesures de protecció. Segons dades d’AI, concretament a Catalunya, es rebutgen la meitat de les peticions d’allunyament.

Per altra banda, Amnistia Internacional manifesta que segueixen existint prejudicis discriminatoris en el sector jurídic, els quals tenen un impacte directe sobre els drets de les víctimes durant el procediment judicial, ja que en molts casos es posa en dubte la credibilitat dels testimonis.

Amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania, Amnistia Internacional va dibuixar una víctima de la violència masclista al terra de la Plaça Catalunya de Barcelona

L’entitat, en el seu manifest, ha volgut fer unes recomanacions a l’Estat Espanyol:

  • Que es desenvolupin processos d’avaluació de les mesures establertes a la Llei Integral.

 

  • Que es garanteixi l’especialització dels jutges i jutgesses que accedeixen als Jutjats de Violència de Gènere.

 

  • Que  la Fiscalia realitzi una tasca diligent pel que fa a la persecució dels delictes relacionats amb la violència de gènere.

 

  • Necessitat d’aportar el finançament necessari per garantir que tots els Col·legis d’Advocats de l’Estat disposin d’assistència a les víctimes de violència de gènere les 24 hores.

 

  • Que es promoguin mecanismes legals que garanteixin el dret a una reparació justa i adequada a les víctimes de la violència de gènere i als seus familiars.

 

 

 

Afegeix un comentari nou