Augmenta el numero d’execucions a causa de la pena de mort

Autor/a: 
David Puerta Sánchez
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Augmenta el numero d’execucions a causa de la pena de mort

Autor/a: 
David Puerta Sánchez

Resum: 

Amnistia Internacional publica un informe on es reflecteix l’augment d’atemptats contra el dret a la vida a causa de la pena de mort.

El passat mes de març, Amnistia Internacional va donar a conèixer les xifres d’assassinats i els països que van utilitzar la pena de mort per treure el dret fonamental a la vida, inherent a tot esser humà.

Durant l’any 2013, 100 persones mes que al 2012 van ser executades en diversos països, un 15% més que al 2012.

El països amb més execucions a causa de la pena de mort són, per ordre:

· China, encara que oficialment es desconeix la xifra d’executats ja que aquest tema, al país asiàtic, es considera secret d’estat.

· Iran, amb 369 execucions.

· Irak, amb 169 execucions.

· Aràbia Saudi, amb 79 execucions

· Estats Units, amb 39 execucions.

Aquests cinc estats són els que més han utilitzat la pena de mort però en total son 22 països a tot el món als quals s’ha aplicat aquest atemptat contra la vida. Destaquen Kuwait o Indonèsia ja que han retornat a utilitzar-la després de, mínim, un any sense fer-la servir, oficialment.

Entre els diversos mètodes que utilitzen aquest països per treure la vida als éssers humans destaquen la decapitació, l’afusellament o la injecció letal. Aquest mètodes, als països considerats més radicals, com ara Iran, Aràbia Saudí o Corea del Nord, les execucions es feien públicament.

D’altra banda, de la lectura de l’informe publicat per Amnistia Internacional, també destaca que, encara que el número d’execucions hagi augment al 2013, hi ha països on la pena de mort ha quedat suspesa, com per exemple a Gambia, Pakistan o els Emirats Àrabs Units .

El secretari general d’Amnistia Internacional, Salil Shetty a manifestat que les execucions a causa de la pena de mort son una veritable vergonya i que els Estats que utilitzen la pena capital estàn cada vegada més aïllats.

També va manifestar que tots el Estats que practiquen la pena de mort, creïn mecanismes per eradicar-la definitivament.

A la Declaració Universal dels Drets Humans destaquen diversos drets inherents a la persona, com per exemple el dret a la vida, a la integritat física i a la prohibició de tractes inhumans i degradants.

Afegeix un comentari nou