Es publica al BOE el nou Pla Anual de Política d'Ocupació per al 2012

  • Foto de mans. Font: XES

    Foto de mans. Font: XES

  • Ministre de Treball i Seguretat Social

    Ministre de Treball i Seguretat Social

En el context de crisi actual, una de les principals preocupacions de la societat civil i dels diferents agents socials és l’alt índex d’atur i les problemàtiques que duu associades, per tant, és d’especial interès per a la ciutadania totes aquelles mesures destinades a la creació d’ocupació.

En relació amb aquesta qüestió, el passat 4 d’agost es va publicar al BOE la resolució de la Secretaria d’Estat d’Ocupació que aprova el Pla Anual de Política d’Ocupació per al 2012.

El 4 d’agost es va publicar al BOE la resolució de 24 de juliol de 2012 de la Secretaria d’Estat d’Ocupació , que publica l’acord del Consell de Ministres de 6 de juliol de 2012, el qual aprova el Pla Anual de Política d’Ocupació per al 2012.

El Pla Anual de Política d’Ocupació detalla a cada exercici els objectius de l’estratègia d’ocupació que han d’assolir tant a l’Estat com les Comunitats Autònomes, així com els indicadors que s’utilitzaran per conèixer el grau de compliment dels mateixos.

Alguns dels objectius fonamentals del Pla d’Ocupació 2012 són: reduir la taxa de d’atur juvenil, millorar les possibilitats de trobar feina de les persones que es troben en situació d’atur, recolzar als emprenedors, potenciar la col·laboració pública i privada en els mecanismes de recerca de feina per a les persones desocupades i desenvolupar mesures per a col·lectius especials com les persones amb discapacitat. També es fa especial referència a la lluita contra el frau.

En relació al Tercer sector, també s’ha de destacar que passat 6 d’agost el Ministeri de Treball i Seguretat Social va anunciar que invertirà 12 milions d’euros en projectes de promoció i recolzament del treball autònom, l’economia social i la responsabilitat social de les empreses, així com la formació de les persones que treballen en aquests àmbits. També es consideraran prioritàries totes aquelles activitats orientades a commemorar l’any 2012 com l’any internacional de les cooperatives.

Les entitats sense ànim de lucre, així com les universitats públiques i privades, seran les encarregades de gestionar els projectes que siguin escollits d’acord amb la convocatòria publicada al BOE.

Llegir més

Afegeix un comentari nou